© Rootsville.eu

Gina Sicilia
Sunset Avenue (EP)


© Rootsville 2016

Van het moment dat ik Gina Sicilia leerde kennen door haar album ‘Allow Me To Confess’ (2007) was ik verloren door haar warme impact . Het James Brown nummer ‘Try Me’ deed me toen kippenvel krijgen  en op dit debuutalbum was er zelfs ruimte gelaten voor wat wij hier noemen het begrip ‘Popcorn’ met het nummer ‘Pushover’, een zeer dansbaar nummer met enige rhyhtm ’n blues. Later volgde nog wel enkele pareltjes zoals ‘Before The Night Is Trough’ uit het in 2011 uitgebrachte ‘Can’t Control Myself’.

Deze ‘Sunset Avenue’ is Gina haar nieuwste muzikale  daad en helaas is het maar een EP. Voor de opname van deze EP nam ze Glenn Barratt onder de arm en werden deze 5 nummers opgenomen in haar eigenste Philadelphia. Alhoewel ze in de categorie blues wordt thuisgebracht zijn haar nummers niet zelden doordrongen van soul  mede door haar soulvolle stem. Sinds haar 12de jaar schreef ze al haar eigen nummers waarvan er later op haar debuutalbum te horen waren. Ze wist in haar carrière vele grote namen te vervoegen op het podium en in 2013 verhuisde ze richting Nashville.

Vijf nummers op dit prachtige EP waarop ze zeer blues-vol opent met het semi-akoestische ‘Abandoned’.  Op haar tweede nummer op deze ‘Sunset Avenue’ krijgen we dan de soulvolle en dansbare Gina Sicilia te horen met ‘Never Gonna End’. ‘I Cried’ is dan weer een ballad met enige gospel invloeden maar door de gitaarrifs zeker en vast blues.

Met ‘Tell Him’ krijgen we een ijzersterke cover van deze million seller maar deze versie van Gina is zonder meer een aanvulling in het lange rijtje van deze uitgebrachte hit. Gina Sicilia besluit deze EP met 'They Never Pay Me' en we hopen dat dit enkel de titel is van een nummer.


tracks:

01. Abandoned
02. Never Gonna End
03. I Cried
04. Tell Him
05. They Never Pay Me


more info:

year: 2016

artist: Gina Sicilia

label: Blue Elan Records

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

Gina Sicilia: vocals
Ron Jenninbs: guitar
Glen Barratt: electric & acoustic guitar
Ken Pendergast: bass
Scott Key: drums & percussion
Gary Oleyar: fiddle
Joel Bryant: organ
Walter Runge: organ & piano
Charlene Holloway: backing vocals