© Rootsville.eu

Lex Grey and the Urban Pioneers
Heal My Soul


© Rootsville 2016

Deze 'Heal My Soul' is het 6de album van de in New York wonende Lex Grey and The Urban Pioneers. Met dit album brengen ze een mix van old-school blues en rock aangestuwd door de krachtige en passionele stem van Lex Grey. De verschijning van deze Lex Grey als motorcycle babe bracht haar tot cult rock diva. Van traditionele blues instrumentaria tot meer geavanceerde zoals synthesizers, van Wurlitzer tot accordeon, je kan het allemaal beluisteren op dit album. Ook de muzikanten zijn van alle slag en komen hier op dit album tot een geheel.

Openen doen ze met het excentrieke nummer ‘Factory’, een song die Lex Grey zelf schreef in samenwerking met Deyglio. Een nummer ook waar we kunnen van stellen dat het op gebied van zingen samen met de instrumenten als een vrouwelijke To Waits kan worden voorgesteld. Enig mooi. Ook ‘Hobo Soup’, ‘Ghost’, Junkman en ‘Black Stallion’ zijn door dit zelfde duo geschreven.

'Quiet Place' is een soort van Americana ballad geschreven door Miller. Totaal ansers is het door Lex Grey alleen geschreven bluesje met als titel 'Blues All Around'. Mede door de klarinet van Anthony Michael heeft het nummer 'Junkman' iets van Veaudeville in zich. 'Black Stallion' is weer zo een rustiger nummer dat als soundtrack zou kunnen dienst doen. Met 'Lightnin' (In a Jar) kiezen Lex Grey and The Urban Pioneers dan voor het rock gedeelte op dit album waarna ze het roer voor 'Heal My Soul' weer volledig omgooien.

Knap in elkaar gestoken album waar je in eerste instantie de prefecte mix tussen de rauwe en krachtige vocals van Lex Grey en de vele instrumenten moet weten te samen brengen. Knap!!!


tracks:

01 Factory
02 Hobo Soup
03 Ghost
04 Quiet Place
05 Blues All Around
06 Survive
07 Junkman
08 Black Stallion
09 Lightnin’ (In A Jar)
09 Heal My Soul


more info:

year: 2016

artist: Lex Grey

label:Pioneer Productions

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

Lex Grey
Vic Mix
John Holland
Kaia Updike
Brian Dewan
Adam Price
Matt Messenger
Walter Tates Jr.
Anthony Michael
Leo Binetti
Greg Holt
Peter Mattei
Alana Wyld
Rachel Holt
Alison Davy