© Rootsville.eu

Phil Smith & The Lights
1,2,3,4...


© Rootsville 2016

Toen we eerder dit jaar het solo-album 'Year Of The Dog' te luisteren kregen waren we bij Rootsville ervan overtuigd dat deze Australische singer-songwriter Phil Smith niet over één nacht ijs gaat bij het componeren van zijn nummers. Deze hedendaagse troubadour brengt ons terug naar onze jeugd toen Bob Dylan en Townes Van Zandt alle dagen op de radio waren te beluisteren. Recent ben ik hem nog 'live' gaan bewonderen en was me al aan het voorstellen hoe het zou zijn met een band als backing. Tijdens ons gesprek kwam dan de verlossing dat hij juist een nieuw album had opgenomen met 'The Lights' een zes koppige Americana-Folk groep waar hij eerder al in 2010 het album 'Second Hand Heart' mee opnam.

Het was Rob Dickens uit Melbourne die de fijne kantjes, van dit alweer prachtige album, kwam te verwerken. Negen tracks die je meenemen naar de tijd van Bod C-Dylan en The Band maar ook door hun veelzeidigheid je doen wegmijmeren naar Neil Young of andere Americana-roots rockers uit de 70-tiger jaren.

Nummers als opener 'Straight and Narrow' laten het al meteen rocken en ontdekken we nogmaals het talent van deze Australische troubadour. Het gebruik van instrumenten als een 'Wurlitzer' en 'Hammond' geven de klankleur van dit album juist die extra dimensie waar je op zit te wachten. Nummers als 'Ruby's Song' brengen je een duidelijke herinnering tussen oud en nieuw en met 'Blue Hotel' nemen ze je nog eens mee op een extra trip in de seventies.

Phil Smith een mix tussen de lyrische verwoordingen van een Bob Dylan met het rockende van een Springsteen...


tracks:

01 Straight and Narrow
02 Mountain Sound
03 I Don't Know What To Believe In Anymore
04 Ruby's Song
05 Living In Sin
06 Blue Hotel
07 Restless and Sad
08 Drop Dead Susie
09 Won't Be Back Yhis Way


more info:

year: 2016

artist: Phil Smith

label: Phil Smith Music

management: Footstomp Music

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)