© Rootsville.eu

Rodney DeCroo
Campfires On The Moon

© Rootsville 2016

Dit album van de Canadese singer-songwriter Rodney DeCroo is vorig jaar al uitgegeven maar bereikt nu pas Europa. Na zeven jaren van intens toeren hield deze Rondey DeCroo het wel eventjes voor bekeken en na zijn album ‘Queen Mary Trash’ liet hij alles een beetje achter zich.

Met deze ‘Campfires On The Moon’ heeft hij samen met Tonic Records evenwel de draad terug opgenomen. Samen met Mark Haney aan de double bass en Ida Nilsen aan de piano trok hij naar de BB Studios in zijn Vancouver. Voor dit album schreef Rodney 10 nieuwe nummers die evenwel soms een beetje depri klinken zoals ‘Stupid Boy In An Ugly Town’ waar de weemoed dankzij de staande bas van Haney zo van af druipt.

Als moderne troubadour brengt hij ondanks alles toch ook wel mooie en samenhangende nummers zoals het in het verleden teruggaande ‘Young With You’. Een nummer over wat voorbij is en hoe je moet vooruit kijken in het leven. Voor mij de eerste kennismaking met deze Rodney DeCroo met een album waar luisteren een must is om het plaatje te kunnen vatten.


tracks:

01 Campfires on the Moon
02 Stupid Boy in an Ugly Town
03 Baby, You Ain't Wild
04 Sparks in the Rain
05 White Circles
06 Tear All Lovers Down
07 Young With You
08 No Saviour Big Enough
09 Ashes After Fire
10 Out on the Backstretch


more info:

year: 2015

artist: Rodney Decroo

label: Tonic Records

promotion: JohThema Promotions

personnel:

Rodney DeCroo: acoustic guitar & vocals
Mark Haney: double bass
Ida Nilsen: piano & harmonie vocals