© Rootsville.eu

Tracy K
What's The Rush?


©Rootsville 2016

Het is opmerkelijk hoe je kan beïnvloedt  worden door de cover van een album. Neem nu het 4de studio album van deze uit Winnipeg afkomstige Tracy K. Op de afbeelding zie je een vrouw in alle rust genieten van het landschap met akoestische gitaar en een al even rustige hond maar dan… Misschien hadden we beter eerst naar de medewerkende artiesten gekeken en dan was zeker vast de naam van Jason Nowicki opgevallen en wanneer je dan het verband legt met Winnipeg kom je al vlug uit bij The Perpetrators en weet je dat er kwaliteit op je zit af te komen.

Met enig grasduinen in de Canadese bluesscène hadden we ook al kunnen weten dat we hier met een uitermate sterke muzikante te maken hebben. Een stem die het kan laten rocken maar ook bijzonder soulvol kan aantreden. Neem daarbij nog dat ze van dit 8 nummers tellende album er 7 zelf schreef en je weet dat deze award-winning singer-songwriter en harmonica speelster van alle markten thuis is.

Openen doen ze in de geest van Lester Butler met het opzwepende 'Everybody Wants', een stomende boogie. Met 'I Got The Honey' neemt ze evenwel een beetje gas terug met Delta slide als hoofdingrediënt. 'What Tomorrow Brings' is dan weer een bijzonder soulvol slowbluesje om van te genieten, een nummer dat de titel van het album ook alle eer aan doet. ook in diezelfde geest vinden we het mooie 'Done Gone Wrong'.

Met het afsluitende 'Guilty' weten we ook dan weer waarom de akoestische gitaar hier komt meespelen en zo krijgen we van deze Tracy K een bijzonder gevarieerd en sterk blues-album en omdat we toch niet gehaast zijn drukken we rustig op replay!

 


Tracks:

01 Everybody Wants
02 I Got The Money
03 What Tomorrow Brings
04 Heartsrung
05 Done Gone Wrong
06 Indigo Heart
07 Time Machine
08 I’m Guilty

 

more info:

year: 2016

artist: Tracy K

label: Independent

promotion: Sarah French Publicity

musicians:

Tracy K
Jason Nowicki
Terry Barnett
Tony Desmarteau
Leonard Shaw
Vaughan Poyser
Nenad Zdjelar
George Demeduk
Ty Rogers
Jamie Steinhoff