© Rootsville.eu

Big Daddy Wilson
Neckbone Stew


© Rootsville 2017

Altijd heerlijk om luisteren deze warme stem van Big Daddy Wilson. Of het nu akoestisch is of elektrisch er gaat zo gevoel van uit dat er altijd wel een kippevel moment zit aan te komen. De blues wordt ook meestal een beetje terug gedrongen bij deze in Duitsland wonende Amerikaan maar daarvoor krijg je een portie gospel en soul voor terug.

Met deze nieuwe 'Neckbone Stew' brengt hij zeker en vast ook een voorbode voor de befaamde 'Blues Caravan' editie 2017 waarvan hij deel uit maakt. Op dit album vinden we 13 tracks terug maar het meest heugelijke nieuws voor de blues en gospel-blues liefhebber is zeker de medewerking van enkle special guests die buiten de band springen en dan hebben we het zeker en vast over Ruthie Foster en Eric Bibb.

De fantastisch aangrijpende stem Ruthie Foster kan je beluisteren op het prachtige 'Give Me One Reason' waar ze in duet gaat met Big Daddy Wilson. Eric Bibb zie je verschijnen in de credits voor de nummers 'He'll Make A Way' en 'Cookies Gonna Kill Me' en op beide nummers is ook Eric Bibb te beluisteren op gitaar.

Opener is een akoestisch Delta bluesje met als titel 'Cross Creek Road' maar Big daddy zou Big Daddy niet zijn als er meer variatie verscholen zit in zijn albums. Reggea is zo een tak van de muziek die ook wel terug komt in zijn repertoire. Titeltrack 'Neckbone Stew' hoort bij deze uitzonderingen en ook al begint het hier als een echte country-blues maar na de intro tranformeerd dit nummer in een heerlijk reggea deuntje.

Met de keyboard intro op 'Tom Cat' krijgen we de voorbode van een nummer dat is opgedragen aan zijn vader die als 'Rambling' man door het leven ging, zo van wherever he laid his head was his home. 'He'll Make A Way' is zo een typisch nummer dat op het lijf van deze Big Daddy Wilson is geschreven. Met 'My Babe' gaan de gedachten weer wegmijmeren naar de grote Bob Marley en bekruipt me het gevoel enkele reggea platen uit de kast te halen.

Met de bonus track krijg ik het gevoel vanb de heerlijke Tulsa sound en denk ik met weemoed terug naar JJ Cale. Bedankt Biug Daddy Wilson voor dit alweer heerlijk album, het is steeds weer genieten...till further on up the road ;-)


tracks:

01. Cross Creek Road
02. 7 Years
03. Neckbone Stew
04. I Just Need A Smile
05. Tom Cat
06. He'll Make A Way
07. Give Me One Reason
08. Running Shoes
09. My Babe
10. Damn If I Do
11. Cookies Gonna Kill Me
12. The River

Bonus Track:

Peanut Butter Pic


more info:

year: 2017

artist: Big Daddy Wilson

label: Ruf Records

musicians

Big Daddy Wilson
Cesare Nolli
Paolo Legramandi
Sven Lindvall
Nick Taccori
Davide 'Dave' Rossi
Allesandro 'Merols' Meroli
Paris Renita

special guests:

Ruthie Foster
Eric Bibb
Steffan Astner