© Rootsville.eu

Chris Ruest & Gene Taylor (US)

tiltle: It's Too Late Now
music: blues - boogie woogie
year: 2017
label: El Toro Records

info artist: Chris Ruest - Gene Taylor

© Rootsville 2017


Met de naam Chris Ruest horen we hier nu niet meteen een belletje rinkelen, toch is hij al wat jaren actief in de blues. Afkomstig van New England heeft deze Chris Ruest zich al een tijdje in Texas gevestigd waar hij ondermeer werkte met Ray Sharpe. Ook al komt Chris Ruest uit de generatie van Johnny Moeller, Shawn Pittman en Nick Curran toch is hij een beejte blijven steken in de tradional bluesscène. Met zijn eigen band opende hij voor namen als Bobby Blue Band, Anson Funderburgh en Johnny Winter. In 2005 ging hij solo en bracht dat jaar zijn debuutalbum 'Too Many Problems' uit. Aan een nieuwe 'crossroad' gekomen nam Chris Ruest nu een album op met Gene Taylor dat wordt uitgebracht bij El Toro. Bij Enviken Records uit Zweden komt er eentje uit in het voorjaar van 2018.

De samenwerking met Gene Taylor was er 'live' al een tijdje en nu is met 'It's Too Late Now' er ook een album van dit duo. Gene Taylor hoeven we hoegenaamd niet meer voor te stellen zeker niet als je daarbij namen als 'The Fabulous Thunderbirds', 'The Blasters' en 'Canned Heat' komt te vernoemen. Gene Taylor heeft ook een tijdje bij ons in Limburg gewoond.

Het album 'It's Too Late Now' is al enkele weken te verkrijgen en om de daad bij het woord te voegen houden ze hier een uitgebreide kennismaking tour. De data kan je terugvinden op onze uitgebreide kalender. Op het album vinden we 12 nummers op terug en al bij aanvang van Little Walter's 'Crazy Mixed Up World' kan je horen dat met dit duo een nieuwe excellente samenwerking tot stand is gekomen. Van Boogie Woogie tot straight Blues je kan het allemaal horen op dit album.

Daar waar Chris Ruest zijn 'slide' laat bewonderen op 'That Will Never Do' van Elmore James kan Gene Taylor zich daarna volledig laten gaan op 'Torpedo Boogie'...boogie woogie ten voeten uit. Met nummers als 'Sad and Lonely Child' en 'I'm Down' hoor je duidelijk dat beiden op elkaar zijn ingespeeld en breien ze hopelijk nog een vervolg, dus It's never too late...

Optredens van Chris Ruest en Gene Taylor zie: concert dates

 

tracks:

01. Crazy Mixed Up World
02. Mr. Police Man
03. It's Too Late Now
04. That Will Never Do
05. Torpedo Boogie
06. Keep Talking
07. Sad And Lonely Child
08. Date Bait
09. Life Is Like A Lightning
10. I Tried
11. I'm Down
12. Slipping Away

musicians:

Chris Ruest: guitar
Gene Taylor: Keyboards