© Rootsville.eu

Dee's Honeytones (NL)

tiltle: Wow! Wow!
music: Rhythm 'n Blues
year: 2017
label: H-Tones Records

info artiest: Dee's Honeytones

© Rootsville 2017


Yep, daar sta je dan met je mond vol tanden wanneer je dacht dat al de aanstekelijk rhythm 'n blues uit de swingende era van de 40-ties en 50-ties enkel en alleen van over het water kwamen. In de speler steekt het nieuwe album van 'Dee's Honeytones' en al vanaf 'note one' ben ik verloren. Heerlijke hedendaagse swingende ryhthm 'n blues in een retro jasje waarvoor we anders een hele poos terug in de tijd moeten gaan. Een periode toen rhyhtm 'n blues singer Wayonie Harris met nummers als 'Good Rocking Tonight' en blues shouters Etta James met 'Push Over', een Johnny Otis of een T-Bone Walker met zijn 'T-Bone Shuffle' de charts kwamen te teisteren. Niet onbegrijpelijk waarom we namen als deze in de spotlights zetten want het is bij muziek van hun dat deze Dee's Honeytones' de mosterd haalden. Helaas voor deze 'Dee's Honeytones' zijn in Europa deze 'charts' niet zo actueel want anders stonden ze nu zonder omwegen op #1 met een nummer als 'Wow Wow'. Music for when you wanna move your feet.

Dee's Honeytones komen uit Nederland en bestaan uit Dee-Ann, Pat René en Mars en brengen deze 'Wow!Wow! uit op met daarop 8 eigen originals en ook nog op de koop toe uitstekende arrangementen van 4 covers zoals de floorfiller 'Fannie Mae' van Buster Brown uit 1959. Ook de blues jumper 'I Want You To Be My Baby' van Jon Hendricks uit '53 is een meer dan aardige bewerking te noemen. Een nummer dat bekendheid verwierf met Louis Jordan.

Voor de opnamen van dit album trokken Dee-Ann en haar Honeytones richting 'Get Rhyhtm Studios' te Ridderkerk. Als extra versterking deden ze beroep op de blazers sectie '44 Horns' en die swingende blazers geven dadelijk ook een meerwaarde aan deze swingende revival. De sterkte van deze 'Dee's Honeytones' komt uiteraard uit hun eigen 'originals' die de vintage rhyhtm 'n blues uit de vroegere jaren tot in de perfectie komt te benaderen.

Van het jazzy en vol van big band allure 'Out of My Mind' over het footstompin' 'Little Black Dress' tot de ode aan Filipijnse presidentsvrouw haar schoenen op 'Imelda Marcos'. Het zijn allemaal aanstekelijke grooves zeker wanneer Dee-Ann de wonderlijkbare sound van haar Hammond laat spreken. Straight-on rock 'n roll ook met de titeltrack van dit album. 'Nine Kisses' van hun hofleverancier D.J. Kartojudo brengt je terug naar de rokerige jazzclubs van weleer in een sfeer van Ella Fitzgerald of een Sarah Vaughan evenals de wondermooie sleeper 'Back In My Arms'.

Deze Dee's Honeytones' zijn best wel een aardig Hollands export product en een must voor de komende Rockin' Around Turnhout van 2018. Wow! Wow! en Wow!

 

tracks:

01 Out Of My Mind
02 Little Black Dress
03 Big Bess
04 I’m Gone
05 Nitwit
06 Ain’t Gonna Do That
07 Imelda Marcos
08 Wow Wow
09 Nine Kisses
10 Fanny Mae
11 Back In My Arms
12 I Want You To Be My Baby

musicians:

Dee-Ann: vocals, piano, Hammond, rhythm guitar
Pat: guitar
René: drums
Mars: double Bass

additional musicians:

44 Horns are

Lodewijk Reijs: baritonesax
Tim Blonk: tenor & altsax
Marcel de Roode: trumpet