© Rootsville.eu

Doug MacLeod
Break The Chain


© Rootsville 2017

Je begint je stilaan af te vragen of deze man niet verzadigd is op het gebied van platen maken. Misschien zou hij niet liever willen dan ergen aan de West Coast op een strand te gaan liggen en daar te genieten van wat het leven hem al heeft gegeven. Diegene die Doug goed kennen weten dat niet hoegenaamd niet het geval zal zijn.

Doug MacLeod is een geboren entertainer en storyteller en zal dit zo lang blijven doen tot hij kan en daardoor staat hier weer een album op de fans te wachten met 12 nieuwe originals van de hand van deze bijzonder aimabele man. Een van de moeie momenten die ik mocht meemaken met deze Doug MacLeod dateert al van meer dan 10 jaar geleden toen we met Rootsville werden gevraagd om voor het concert in 't Nieuwhuys te Hoegaarden in gezelschap van een glas Rosdel gewoon een babbel te maken om de tijd wat te doden. Die gemoedelijke babbel werd een belevenis om 'u' tegen te zeggen en kan je hier nog eens lezen.

Doug MacLeod is met voorsprong de meest aangename persoonlijkheid onder de akoestische singer-songwriters….ever. Deze in eerste instantie Amerikaanse bluesman is hier in de lage landen en zelfs in gans Europa een geliefd persoon door zijn warme en van humor gespekte optredens. Bij Doug is het niet zo maar een concert dat je gaat beluisteren maar hij weet zijn fans steeds weer mee te nemen op reis doorheen boeiende en soms zeer persoonlijke verhalen.

Het album werd opgenomen in 'Studio Skywalker' Californië van Prof Johnson en brengt ons Doug MacLeod zoals we hem kennen, universeel en bijzonder humoristisch. Niet enkel en alleen solo met zijn resonator in aanslag maar ook als duo, trio en zelfs als Quartet. Als ritme sectie wordt hij bijgestaan door drummer Jimi Bott en bassist Denny Croy. Als vierde in het gezelschap hebben we Oliver Brown aan de percussie.

Naast het uitbrengen van dit album op CD zal het evens ook beschikbaar zijn als dubbel LP. 'Break The Chain' brengt ons niet nieuws maar een alweer bevestiging van Doug's kunnen als krachtige singer-songwriter en meesterlijk gitarist. Met nummers als opener 'Goin' Down To The Roadhouse' of 'One For Tampa Red' brengt hij ons hoge standards zoals we hem kennen. Soms vol van ernst over het leven en persoonlijke zaken, dan weer bijzonder en met humor gespeende 'Who's driving The Bus'. Of neem het gospel getinte 'Going Home'. Deze 'Break The Chain' blijkt weerom een hoogstandje van een meester in zijn genre die allang bij de aller grootste songwriters thuis hoort.


tracks:

01. Goin' Down To The Roadhouse
02. Mr. Bloozeman
03. Lonesome Feeling
04. Travel On
05. LA The Siren In The West
06. One For Tampa Red
07. What The Blues Means To Me
08. This Road I'm Walking
09. Who's Driving This Bus
10. Church Street Serenade
11. Going Home
12. Break The Chain


more info:

year: 2017

artist: Doug MacLeod
label: Reference Recordings
bookings: Blues 'n Roots (Theo Looijmans)
promotion: Broere Promotions
distribution: M&W

musician:

Doug MacLeod: vocals & guitars
Denny Croy: bass
Jimi Bott: drums
Oliver Brown: percussion
Jesse MacLeod