© Rootsville.eu

Dries (B)

tiltle: For The Light in Thy Heart
music: Singer-songwriter - Folk
year: 2017
label: independent


info artist: Dries
Info promotion: Salmon Bookings (Jan Muylaert)

© Rootsville 2017


Na het uitbrengen van het 3de album 'We're All Coming Home' van de Belgische formatie 'New Rising Sun' is het voor frontman Dries Bongaerts weerom prijs met het uitbrengen van zijn solo debuutalbum 'For The Light in Thy Heart'. Voor zijn artiestennaam heeft Dries gewoonweg zijn familienaam laten vallen en toert dus als singer-songwriter Dries doorheen het Vlaamse landgedeelte voor de promotie van deze plaat.

De ingrediënten voor dit nieuwe album bestaat uit zeer intieme Indie-Folk met nummers die zouden ontrokken kunnen zijn aan het dag dagelijkse leven. Doorheen de jaren heen heeft Dries zich in alle rust kunnen vervolmaken als een uitstekende moderne 'troubadour'. Van Rootsrock naar intimistische Folk was geen brug te ver voor Dries Bongaerts wat blijkt uit dit sublieme debuutalbum.

Met een uitzonderlijk standvastige eenvoud brengt hij op zijn album 13 sterke nummers. In pure Americana stijl opent hij met 'In The Morning Sun', een nummer waarbij je de warmte van de opkomende zon zo je lichaam voelt opwarmen. Wie 'Jessie' ook mag zijn weten we niet maar vast staat wel dat voor deze juffrouw of dame een bijzonder mooie ballad is geschreven.

'Way Down' is er eentje dat volledig in de sfeer geschreven is die Ry Cooder hem zou voordoen maar met het daaropvolgende 'In The Heart of Another' voel je hem zo in de huid kruipen van een nostalgische Nick Cave en die kan daar het sportpaleis mee vullen. Dries heeft een soms hese klankkleur maar klinkt zowel ruw als gepolijst.

Nummers als 'Just To Be Gone' zijn van die aard waarbij je de spreekwoordelijke speld hoor vallen. Nummers die je zullen pakken in al hun eenvoud en toch ook poëtische teksten. 'Death of Romance' brengt je the life of Dries...onze eigenste Dylan.


 

tracks:

01. In The Morning Sun
02. Jessie
03. Way Down
04. In The Heart Of Another
05. Money
06. Dark Eyes
07. I Came To Love Her
08. Not Happening To You
09. Just To Be Gone
10. Same Old Road
11. A Friend
12. Death of Romance
13. Blind as I Am

musicians:

Dries Bongaerts: vocals & guitars
Simon Beeckaert: bass
Micha Milants: drums
Jamie Evans: piano