© Rootsville.eu

Gas House Gorillas (US)

tiltle: Shut Up!
music: Americana Punk - Rockabilly
year: 2015
label: Stoopid Brute Records

website artist: Gas House Gorillas

© Rootsville 2017


Deze 'Shut Up!' van de 'Gas House Gorillas' werd reeds uitgebracht in 2015 maar doordat dit illustere viertal nu pas voet zet op ons continent nemen we dit bijzondere album toch even onder de loep.

Met deze 'Gas House Gorillas' met in de rangen Rick Fink (vocals & guitar), Crusher Carmean (bass & vocals), Oscar Rodriguez: guitar, vocals & piano en Dave Moore (drums) (ten tijde van de opnamen was de drummer Eddie Everett) kan je vooreerst stellen dat je hier te doen hebt met een zooitje rockabilly rebels maar toch zijn ze net iets anders. Afkomstig van New York, en meer bepaald Brooklyn, hebben dit viertal net iets meer noten gegeten. Hun uitstraling en attitude staat zeker niet simultaan met hun kunnen. Meer zelfs moesten de Stray Cats nog niet bestaan hebben zouden deze 'Gas House Gorillas' misschien wel de volgende rockabilly stars gaan zijn.

Rockabilly rebels die zich de 'Gas House Gorillas' noemen en met de opnamen van hun 14 tracks tellende album 'Shut Up!' wel even uit de band springen. Aan de digitalisering van deze nummers werkten buiten dit 4-tal ook nog eens even 14 blazers aan mee. Het resultaat een album vol swingende en volwassen rockabilly. Rick Fink & co geven aan hun nummers nog een extra twist mee door diverse invloeden erin te gaan verwerken.

Zo staat opener 'Cookin' With Gas' bol van de swing door toevoeging van een heuse 'horn section'. 'Perfect Cage' is er eentje waar een hoge dosis 'jazz manouche' is in verwerkt en het 'Gitanes' gevoel op dit album werkt zonder meer aanstekelijk. Trouwens deze 4 'gorillas' hebben duidelijk meer in hun mars want ze weten perfect hoe muziek te maken en zanger Rick Fink zou zelfs uit de voeten kunnen als crooner. Je zou haast gaan stellen van Frank Sinatra meets Johnny Rotten.

Nummers als 'The Things That Swings' en 'Cookin' With Gas' kunnen zo uit de swing era van de 30-tiger jaren zijn geplukt moest je niet weten dat het originals zijn van 'Gas House Gorillas'. 'Tangerine' is dan weer rock 'n roll pur sang en als afsluiter komen ze zelfs aanzetten met een heuse Christmas song...Niet te missen als ze in je buurt komen!

 

more info

tracks:

01 Cookin' With Gas
02 Party On The Second Floor
03 Perfect Cage
04 Rock 'n Roll Revival
05 Ain't It The Life
06 Pursuit Of Love
07 Chase The Moon
08 Big Fat Pig (deticated to...)
09 The Things That Swings
10 In A Different Life
11 Tangerine
12. Cellophane
13. Low
14. Come Back, Baby (It's Christmas After All)

Gas House Gorillas:

Rick Fink: vocals & guitar
Crusher Carmean: bass & vocals
Oscar Rodriguez: guitar, vocals & piano
Eddie Everett: drums & percussion

additional personnel:

Raphael D'Lugoff
Oscar Rodirguez

Big Beat personnel:

Ben Hankle
Joahan Alvarez
Sean Weiss
Tedd Chubb
Adam Machaskee
Caleb Rumley
Colin Banks
Will Newrock
Danny Reycraft
Phil Engsberg
Matt Tisschio
Dane Alexander
Kaitlyn Fay