© Rootsville.eu

Gasoline Lollipops (US)

tiltle: Soul Mine
music: Alt-Country
year: 2017
label: independent


info artist: Gassoline Lollipops

© Rootsville 2017


Clay Rose had het allemaal goed uitgekiend in 2012. Met het uitbrengen van de EP 'Dawn' in 2013 was dit meteen de aanzet voor Clay en de 'Gasoline Lollipops' om hun ambitues project volledig te gaan uitwerken. Deze EP zou het begin zijn van een 'trilogie' al wierp een 'bad trip' enigszins roet in het eten wat ook bijna het einde betekende voor Rose's leven. Alles kwam nog goed en met het uitbrengen van 'Resurrection' begin dit jaar sloten ze deze reeks af.

Deze 'Gasoline Lollipops' afkomstig uit Boulder Colorado bevinden zich in een overdrive. Het opzet van deze 'Gasoline Lollipops' is het brengen van Alt-Country in een versie van moderne Folk, dit allemaal gebracht met de nodige dosis energie en met een punk attitude maar ook met een nodige dosis warmte...De laatste jaren zijn deze 'Gasoline Lollipops' al meermaals in de prijzen gevallen door hun vernieuwende aanpak van hun visie op Alt-Country. Van 15 november tot 3 december 2017 zullen deze 'Gasoline Lollipos' hier in de Lage 'Landen' een uitgebreide 'concert tour' houden waarvan je de data kan volgen op onze 'concert dates'.

Het nieuwe album heeft als titel 'Soul Mine' en bevat 10 nummers. Het album zal officieel worden uitgegeven op 14 december 2017 maar als aanzet voor hun reeks concerten hier in België en Nederland nemen we het al eens onder de loep. Zonder twijfel zullen de fans en bezoekers van hun concerten zonder fout een eerste impressie krijgen van het nieuwe werk.

Opener op het album is de titeltrack 'Soul Mine' en alhoewel het nummer enigszins in een donkere sfeer wordt gebracht is die een nummer dat veel te vertellen heeft en waarop zowat het hele instrumentarium van deze 'Gasoline Lollipops' incluis de doordringende backing vocals van Alexandra Schwan. Nog wat onder de indruk van de toch indrukwekkende aanpak van Rose en zijn Gasoline Lollipops wordt je dan onmiddellijk wakker geschud door het daaropvolgende 'Mustangs', een uptempo Alt-Country nummer waarbij je van een beetje 'Twang' niet verscholen blijft. Hell Yeah!

Dat deze outlaw cowboys ook poëtisch en pakkend uit de hoek kunnen komen bewijzen ze met de prachtige ballad 'Woman and a Gun'. De heerlijke Twang geluiden komen dan terug bij het aanhoren van 'Child of God', een eerder donker nummer met als rode draad de devil's fiddle van Jeb Bows. Opmerkelijke bij deze 'Gasoline Lollipops' is dat ze buiten de uptempo nummers bijzonder sfeervol uit de hoek kunnen komen wat hun diversiteit in de spotlights komt te zetten. Luister maar eens naar de aangrijpende nummers 'Burns' en 'Ghost of a Man'. Een voorbeeld van een uitstekende combinatie van sterke 'lyrics' in een prachtige muzikale uitvoering. Ook met het daaropvolgende 'Leaving Alone' zullen deze Colorado punks hoge ogen gaan gooien.

Afsluiten doen ze dan in degelijke folk normen met 'Put Me To Task' en zullen ze op het album zowat iedere muziekliefhebber kunnen bekoren. Zonder meer zeker geen zoveelste bezoek van één of ander Alt-Country band maar eentje met visie en inhoud, dus zeker gaan beluisteren.

 

tracks:

01. Soul Mine
02. Mustangs
03. Woman and a Gun
04. Casanova
05. Child of God
06. Montreal
07. Burns
08. Ghost of A Man
09. Leaving Alone
10. Put Me To Task

musicians:

Clay Rose: lead vocals, acoustic guitar
Brad Morse: upright bass
Don Ambory: electric guitar
Adam Perry: drums
Jeb Bows: fiddle
Alexandra Schwan: backing vox