© Rootsville.eu

Gina Sicilia
Tug Of War


© Rootsville 2017

Nieuws uit de hoek van Gini Sicilia laat toe dat de speakers op maximum worden geopend. Vorig jaar bracht ze nog haar EP 'Sunset Avenue' op de markt en een kleine stem vertelde me dat het wel eens de voorbode zou kunnen zijn van alweer een prachtig nieuw album. Op 2 juni is het dan zo ver en vindt de officiële release plaats van deze 'Tug Of War'. Voor Gina is dit reeds haar 7de album dat ze op de markt brengt en daarmee is de tijd van 'Allow Me To Confess' al een decennium voorbij.

Buiten de 5 tracks die vorig jaar op de EP verschenen staan er ook op dit album nog 6 nieuwe nummers op. Als producer voor dit album tekent de Grammy Award winnaar Glenn Barratt die ook al aanwezig was op Sicilia's 'It Wasn't Real' uit 2003. Met haar warme en soulvolle stem is het niet al te moeilijk om de blues liefhebbers voor haar te winnen en toch ontdek je bij ieder nieuw album steeds weer iets nieuws bij haar.

Op dit album staan er een paar akoestische nummers zoals 'Abandoned' dat we reeds te horen kregen op de EP versie. Nieuw is alvast 'I'll Stand Up' en dit nummer werd dan ook geselecteerd om te worden uitgebracht als single. Een nummer dat ze zelf schreef na enkele persoonlijke uitdagingen. Deze 'I'll Stand Up' bracht haar de kracht om steeds verder te gaan hoe moeilijk het ook soms was. "I'm still here, still standing.

Als producers aan dit nieuwe album koos Gina voor Glen Barratt en gitarist Dave Darling. 'I Don't Want To Be In Love' is de krachtige opener waarmee ze duidelijk het iets meer de rockende kant opzoekt van de blues. Ook met 'Damaging Me' blijven we in diezelfde sfeer waarop we een snedige gitaar solo kunnen horen van Ron Jennings. 'He Called Me Baby' geeft dan het soul gevoel waarvan we weten dat deze Gina Sicilia menige harten zal doen sneller slaan. Een eerder uptempo ballad waar keyboard grooves een meerwaarde geven.

Ook 'Never Gonna End' is doordrongen van soul waarop Gina zich van de steun verzekerd krijg van Charlene Holloway als backin’ vox. Met 'Bandoned' krijgen we het meest bluesy nummer van het ganse album, maar toch nog steeds met die sound die eigen is aan deze Gina Sicilia.

Met ‘Tell Him’ krijgen we een ijzersterke cover van deze million seller maar deze versie van Gina is zonder meer een aanvulling in het lange rijtje van deze uitgebrachte hit. Gina Sicilia besluit deze 'Tug Of War' eerst met haar arrangement van 'All My Loving' van de 'Big Four' alvorens er volledig af te sluiten met enige swingende 'gospel feeling' op 'Heaven'...

Wake up call for the booking agents, graag eens over halen naar onze contreien...


tracks:

01. I Don’t Want To Be In Love
02. Damaging Me
03. He Called Me Baby
04. I’ll Stand Up
05. Never Gonna End
06. I Cried
07. They Never Pay Me
08. Abandoned
09. Tell Him
10. All My Loving
11. Heaven


more info:

year: 2017

artist: Gina Sicilia

label: Blue Elan Records

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

Gina Sicilia: vocals

guitar: Ron Jennings - Dave Darling - Zach Zunis
acoustic guitar: Dave Darling
bass: Ken Pendergast - Dave Darling
drums & percussion: Scott Key - Matt Tecu
organ/B3: Joel Bryant - Walter Runge - Arlan Oscar
piano: Walter Runge - Arlan Oscar
backing vocals: Charlene Holloway - Dave Darling