© Rootsville.eu

Joel DaSilva (US)

tiltle: Everywhere From Here
music: blues
year: 2017
label: independent

info artist: Joe DaSilva
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2017


Voor mezelf is deze Joel DaSilva een primeur ook al heeft hij in 2011 reeds het album 'The Midnight Howl' uitgebracht. Uit zijn nieuwe album werd ondertussen het nummer 'Shake' als singel uitgebracht, een nummer dat hij schreef samen met Richie Supa (Aerosmith) en Stephen Gibb (zoon van Barry).

Joel DaSilva is afkomstig uit Chicago maar heeft Braziliaanse roots. Het album 'Everywhere From Here' werd opgenomen in de 'TrunNoyz Studios' in Fort Lauderdale. Dat deze Joel DaSilva niet zomaar iemand is bewijst dat hij eerder dit jaar mocht aantreden op het prestigieuze 'Festival de Jazz de Montreal'. Joel DaSilva haalde zijn inspiratie bij diverse muzikanten zoals Joe Bonamassa en Edgar Winter maar evenzeer bij namen als Jimmie Vaughan als bij de 'White Stripes' wat leid tot een zekere diversiteit in zijn nummers.

Eerlijk toegegeven, heb ik zelfs tot 3x toe naar het album zitten luisteren voordat het je van de ene kant naar de andere brengt. Je zou haast denken dat je in een rollercoaster van de blues zit. De single 'Shake' begint dan heftig met een gitaarintro maar al vlug krijg je de beheerste stem van Joe DaSilva te horen, rustig van opbouw maar de alom doordringende rifs zijn steeds aanwezig. 'Everyday Man' is dan weer een slowbluesje dat al even rustig is als zinderend waarbij de gitaar je doet denken aan een Carlos Santana.

'Down in the Delta' is dan weer een heftig deep bluesje recht uit de Delta incluis een howlin' lokroep. Stevig onderbouwd waarbij deze Joel DaSilva laat horen dat hij zijn instrument volledig onder de knie heeft. Met het daaropvolgende 'Chasin' The Sun' gooit hij het roer dan weer volledig om met een harmonizue bluesje waarbij Americana toestanden niet uit de lucht zijn gegrepen. Jazzy kan ook met de ietwat rustige shuffle 'Cadillac Mama'. En dan, dan komen, de Braziliaanse roots boven bij deze Joel DaSilva. Gebaseerd op een Zuid-Amerikaanse tango krijgen we een heerlijke 'Bad World'. Een nummer dat gekenmerkt wordt door de aanwezigheid van percussie toestanden en een heuse accordeon waarbij dit niet alledaags bluesje tot mijn favorieten behoort, gewwon al omdat het uit de box springt.

Met een titel als 'Spell On Me' kan het niet anders of we bevinden ons in een voodoo sfeertje, beheersend rockend noemen we dit. Na een slow-bluesje sluit deze Joel DaSilva het album af met het instrumentale 'My Brazilian Soul' en komen zijn roots duidelijk boven. Knap album met een behoorlijke diversiteit aan blues.

 

tracks:

01. Shake
02. Everyday Man
03. Down in the Delta
04. Chasin' The Sun
05. Cadillac Mama
06. Bad World
07. This Day I Bleed
08. Spell On Me
10. Time Heals All The Wounds
11. My Brazilian Soul

musicians:

Joel DaSilva: voclas & guitars
Robert Cleary: bass
Chris Peet: drums
John Calzavara: pedal steel
Alejandro Sanched: accordion
Rick Rico Geragi: percussion
Tom Regis: keyboards
Natasha Watkins: backing vocals on #2,5