© Rootsville.eu

Jonny Lang (US)

tiltle: Signs
music: bluesrock
year: 2017
label: Provogue Records

info artist: Johnny Lang

© Rootsville 2017


Afkomstig van Fargo in North Dakota wordt deze Jonny Lang omschreven als een blues- en gospel zanger maar hier in Europa weten we dat het soms allemaal enigszins wordt verbloemd aan de andere kant van de oceaan en klasseren wij hem hier in Europa in het hokje van stevige bluesrock. Jonny's vader is een doorwinterde blues fanaat en toen deze zijn zoon meenam naar een concert van een lokale bluesband veranderde dit Johnny's leven.

Het was Ted Larsen van de 'Bad Medecine Blues Band' die Johnny Lang zijn eerste gitaarlessen gaf en het duurde niet 'lang' of hij speelde mee met deze band die haast onmiddellijk de kwaliteiten zagen van Jonny Lang en zo werd de band herdoopt in Kid Johnny Lang & The Big Bang. Ze brachten het album 'Smokin' uit en 1996 tekende Johnny Lang bij 'A&M Records'. Sinds dan ging het snel voor deze Jonny Lang. In 1997 volgde er het multi-platina album 'Lie To Me' en in 2006 ontving hij al zijn eerste 'Grammy Award'. Dit jaar bracht hij zijn nieuwste album 'Signs' op de markt.

We hebben moeten wachten sinds het in 2013 uitgebrachte 'Fight For My Soul' dat er nog eens nieuw materiaal van dit Amerikaans wonderkind van de blues uitkwam. Met deze na vier jaar uitgebrachte 'Signs' is dit euvel dan weer van de baan. Openen doet hij enigszins op een roots rockende manier met het nummer 'Make It Love' waarop toch zijn soulvolle stem de aandacht trekt.

Deze Jonny Lang is ook een begaafd songwriter wat je kan opmaken uit nummers als 'Snakes' eentje dat wel lijkt opgediept uit de swamps. Met 'Last Man Standing' krijgen we dan de up-tempo rock waarmee deze Johnny Lang zich de laatste jaren wil mee vereenzelvigen. Het album werd een 'fine blend' van blues en gospel dit overgoten met vettige rock. Gaande van het rauwere ' Into The Light' met een doordringende gitaarsolo tot de beklijvende tearjerker 'Bring Me Back Home' levert deze 'Kid' Jonny Lang hier toch weer een album af waar kwaliteit komt bovendrijven.

 

tracks:

01. Make It Move
02. Snakes
03. Last Man Standing
04. Signs
05. What You’re Made Of
06. Bitter End
07. Stronger Together
08. Into The Light
09. Bring Me Back Home
10. Wisdom
11. Singing Songs