© Rootsville.eu

Leaky Roof (B)

tiltle: Take A Jive
music: Blues
year: 2016
label: independent


info artist: Leaky Roof

© Rootsville 2017


Meaky Roof is een formatie met roots in Vlaanderen en bestaat uit Alexander Heytens (guitar), Pieter De Poorter (bass) en Dirk Laruweere (drums). Deze 'Take A Jive' is hun debuutplaat die uitkwam in 2016. Ikzelf zag zedit voorjaar aan het werk op het Stekense Blues Festival. Op 21 oktober zit dit trio in de finale van de 'Belgian Blues Challenge' waardoor we deze 'Take A Jive' eens beter onder de loep nemen.

De inspiratie voor hun muziek haalden ze bij de Ierse gitaargod Rory Gallagher en bij Dr. Feelgood als ook bij SRV. Blues en rock komen samen bij deze 'Leaky Roof'. Dit album werd opgenomen in de zomer van 2016 met aan de knoppen Piet 'Captain' Candeel. Met deze 'Leaky Roof' krijgen we een beetje van Blues 'n Roll want ze trekken alle registers open op deze 'Take A Jive'. Van de Texas Shuffle 'Blues in My Bead' over het rockende 'Boobies Ain't For Baby' tot het met rock 'n roll gevulde 'Guy You Love to Hate', een nummer waar Alexander zijn kunde op de 'Mississippi Saxofoon' laat horen.

Met 'Square Bug' is het dan weer pure rock 'n roll geblazen. De klankkleur van Alexander Heytens is enigszins aan de zware krank maar het werkt perfect samen op de rockin' 'n smokin' beats. Ook 'Keep Breathing' is pure rock 'n roll maar dan van een andere soort. Met dit nummer laat Alexander ons terug denken aan de periode van een SRV. Een outstanding 'Texas' shuffle waarna ze met 'Leaky Roof Jive' een tandje hoger schakelen en er soms wel flarden van de 'Hellecasters' te horen zijn. De laatste twee nummers 'Just My Size' en 'Tagging Along' zijn 2 'live' registraties die aan het album werden toegevoegd.

Een debuutplaat waarop deze 'Leaky Roof' laten horen dat ze van alle markten thuis zijn, zolang het maar rockt...

 

tracks:

01. Boobies Ain't For Baby
02. Guy You Love To Hate
03. Blues in My Bed
04. Square Bug
05. Howling Hound
06. Keep Breathing
07. Leaky Roof Jive
08. Just My Size
09. Tagging Along

musicians:

Alexander Heytens: guitar, vocals, harp
Pieter De Poorter: bass
Dirk Laruweere: drums, vocals