© Rootsville.eu

Lynn Jackson (Can)

tiltle: Follow That Fire
music: roots - singer-songwriter
year: 2017
label: Busted Flat Records

info artist:
Lynn Jackson
promotion: Sarah French Publicity

© Rootsville 2017


Met 19 jaren 'on stage' en 9 albums kan je stellen dat deze Lynn Jackson wel van wanten weet. Het is ondertussen toch al 2 jaar geleden dat ze het album 'Songs of rain, Snow and Remembering' op de markt bracht. Haar debuutalbum 'Night Songs' dateert van 2004. Voor deze nieuwe 'Follow That Fire' schreef Lynn Jackson 10 nieuwe nummers en ging in zee met Michael en Peter Timmins van de 'Cowboy Junkies', een traditionele Twangcountry band.

Met dit nieuwe album brengt Lynn Jackson ons roadsongs zoals 'Side Of The Road' tot donkere sprookjes zoals 'Alice' en 'Ghost'. Deze uit Ontario afkomstige singer-songwriter brengt hiermee haar 7de album uit onder het label 'Busted Flat Records' waar ook 'The Acoustic Sessions' samen met Chris Boyne werden uitgebracht. Een album waarbij de lat zeer hoog werd gelegd door dit duo.

Samen met haar aangename stoytellin' voice weet ze telkens weer je te boeien in een sfeer van Americana roots muziek altijd wel met een vleugje folk-pop. Ze weet je te herinneren aan namen als Lucinda Wiliams en Eliza Gilkyson waarbij ze haar nummers altijd wel als tijdloze melodieën laat overkomen, zoals op de titeltrack 'Follow That Fire' of het afsluitende 'No Regrets'.

Of storytellende verhalen over 'Alice' die onder alle omstandigheden een zware last weet te dragen of het begeesterende 'Ghost'. Nummers als 'Meet Me In The City' laten de dan ietwat luchtigere versie horen van Lynn Jackson met een Andu Maize als bijkomende stem. 'Follow That Fire' een album met 10 begeesterende nummers die alle tien een verhaal weten te vertellen. Soms krachtig omhuld in een zweem van mysterie dan weer poëtisch.

 

tracks:

01 Follow That Fire
02 Random Breakdowns, False Starts & New Beginnings
03 Mystery Novels, Short Stories & Car Songs
04 Alice
05 Ghost
06 Side Of the Road
07 Meet Me In The City
08 Night Comes Down
09 Tossing & Turning
10 No Regrets

musicians:

Lynn Jackson: vocals & acoustic guitar
Michael Timmins: guitars
Peter Timmins: drums
Josh Finlayson: bass
Aaron Comeau: keyboards & electric lead guitar
Aaron Goldstein: pedal steel
Andy Maize: guest vocals