© Rootsville.eu

Meena Cryle & The Chris Fillmore Band
In Concert


© Rootsville 2017

Sinds haar passage in de 'Blues Caravan' editie 2010 wist deze Oostenrijkse met haar cover van James Brown's 'Try Me' te imponeren. Sindsdien is ze steeds in mijn gezichtsveld gebleven. Voorheen als gewoon 'Meena' zagen we ze nog aan het werk op 'Gevarenwinkel' maar later kwamen haar begeleiders 'The Chris Fillmore Band' ook in beeld en sinds dan krijgen we steevast 2 vliegen in 1 klap.

Vorig jaar waren Meena & Chris Fillmore bijna niet weg te denken van onze podia en zo zagen we ze aan het werk op Blues Peer en Swing Wespelaar. Jim Gaines, producer van o.a. SRV, JLH en Santana weet deze Meena Crylez wel te appreciëren en noemt haar zonder meer één van de beste stemmen waarmee hij de laatste 20 jaar heeft mee samen gewerkt.

Hun nieuwste album is een 'live' registratie van één van hun concerten waarmme je een beeld krijgt hoe deze Meena Cryle & The Chris Fillmore Band klinken voor diegene die deze formatie nog niet aan het werk hebben gezien en ik denk dat dit de uitzonderingen die de regel bevestigen.

Op dit album krijgen we 12 nummers te horen en begint het eerder ontspannen en relax met 'Bright Lights' waarna het ze een sterke prestatie neerzetten met het slowbluesje 'Since I Met You Baby'. Veel eigen werk op dit album en zo hoort het ook met klasbakken als Meena en Chris. De doordringende gitaarsolo's staan soms in stil contrast met de bij wijlen rauwe en doordringende kleur van Meena's stem maar dat het werkt staat buiten kijf.

Als ze dan toch een cover brengen nemen ze dan meteen maar één van de sterkste die er in de blues te horen zijn en dan hebben we het over Etta James haar 'I'd Rather Go Blind', een nummer waarmee ze de laatste criticasters lik op stuk zal geven. Eén van hun sterkste punten is wel de manier waarop ze ballads weten te brengen en dit kan je het best horen op 'It Makes Me Scream' waar Chris Fillmore de gedachte van een SRV levendig weet te houden met dit 'Tin Pan Alley' bluesje.

Een aandachtspunt op de concerten is zeker ook wanneer Chris Fillmore zijn 'dobro'" ter hand weet te nemen en dit samen met Meena's volledige aanwezigheid tijdens de nummers wekken een beeld van betovering op. Dit album sluiten ze in tegenstelling tot de vele slowbluesjes wel af in een meer uptempo met 'You Can Have My Husband' van Irma Thomas en Slim Harpo's zijn 'Ti-Na-Nee-Na-Nu' waar zeker ook Lou Ann Barton mee wordt geprezen.


tracks:

01. Bright Lights
02. Since I Met You Baby
03. I'd Rather Go Blind
04. Enough Is Enough
05. It Makes Me Scream
06. Take This Pressure Off Of Me
07. Lord Have Mercy
08. Tell Me
09. You Don't Know
10. This Is My Will
11. You Can Have My Husband
12. Ti-Na-Nee-Na-Nu


more info:

year: 2017

artist: Meena Cryle

label: Continental Record Services

booking: King Bee Music Agency (Rob Koning)