© Rootsville.eu

Paul Lamb & The Kingsnakes
Live at The Royal Albert Hall


© Rootsville 2017

Het was een tijdje stil hier ten lande rond één van de Britse hoogst aangeschreven harpers. Er was een tijd dat Paul Lamb hier in onze contreien niet was weg te slaan en het viel allemaal terug in de plooi toen Chad Strentz zich terug als Kingsnake' wist te profileren. Het moment ook dat Paul zijn zoon Ryan aan ons wist voor te stellen. Hier bleven de concerten achterwegen maar in zijn thuisbasis herleefde Paul Lamb als geen ander. In 2014 bracht hij het album 'Hole In The Wall' uit en daarmee viel hij terug in de prijzen. Awards als 'Best UK Harmonica Player', 'Best Blues Album' en 'Best British Blues Band' waren maar een paar prijzen die in 2014 de beurt vielen voor deze Paul Lamb & The Kingsnakes.

Vorig jaar bracht hij nog het uitstekende akoestisch album 'After Hours' op de markt een registratie van 'The Country Sessions' en een eerbetoon aan zijn voorbeeld Sonny Terry. Een album om kippenvel van te krijgen en dat vond ook Wil Wijnhoven die deze Paul Lamb onmiddellijk wist te boeken voor de tweede editie van zijn 'blues fest' in de Royal Irene' van dit najaar.

Nu laten Paul Lamb & The Kingsnakes deze 'Live at The Royal Albert Hall' op ons los. Ik weet nu niet zo zeer of we op een 'live' album zaten te wachten maar met een carrière van enkele decennia moeten we toch respectvol dit album beluisteren. Het concert opent met het veel betekende 'Good Evening Ladies and Gentlemen' waarop ze onmiddellijk van antwoord dienen met 'Mr. Lamb’s Groove Walk ' en al dadelijk terug kunnen genieten van het meesterlijke harmonicaspel van deze Paul Lamb. Een van zijn favoriete harmonica is zonder twijfel de chromatische smoelschuif en daar kunnen we dan al dadelijk mee kennis maken, heerlijk aangevuld door Chad's guitarrifjes, een nummer waar een Sonny Terry'ke niet mag op ontbreken.

Dit album werd opgenomen in de statige 'Royal Albert Hall' te Londen en herbergt 11 tracks zoals het van eigen hand zijnde West Coast bluesje 'Jumpin' Little Judy' waarop we de aangename stem van Chad te horen krijgen. Vader en zoon Lamb geven dat een heerlijke versie weer van Sonny Boy Williamson zijn 'Ain't It A Pitty'. 'Baby, Please don't Go' mag zonder aarzelen één van de meest gespeelde bluesjes zijn in de geschiedenis en daarvoor moeten we Big Joe Williams nog dankbaar voor zijn.

Na het aangename down home bluesje 'Butn Child' krijgen we een speciale versie van vader en zoon van hun instrumentaaltje 'Whoopin' With Albert'. Wanneer we over Don Nix praten komt zeker diens 'Tore Down' ter sprake alvorens af te sluiten met 'Preachin' The Blues' en het footstompin' 'Come To The Conclusion' a la Bo Diddley. Na het beluisteren van deze 'Live' registratie kunnen we alleen maar stellen van Paul Lamb & The Kingsnakes...they're alive and kickin'!

 


Photo Paul Lamb (2006) © Rootsville


tracks:


01. Mr. Lamb’s Groove Walk
02. Jumpin’ Little Judy
03. Let Me In
04. Lose Your Money
05. Aint’ It A Pity
06. Baby Please Don't Go
07. Burnt Child
08. Whoopin’ With Albert
09. Tore Down
10. Preachin’ The Blues
11. Come To The Conclusion


more info:

year: 2017

artist: Paul Lamb

label: Big Shed Music Company

musicians:

Paul Lamb: vocals & harp
Chad Strentz: vocals & guitar
Ryan Lamb: guitar
Dino Coccia: drums
Rod Demick: bass