© Rootsville.eu

The Mojo Stars
Under The Influence


©Rootsville 2017

Met de artiesten waarbij de promotie komt van Sarah French wordt ik niet vaak op het verkeerde been gezet. Gelukkig is dit allemaal in de positieve zin te zeggen want zo krijgen we een duidelijker inzicht hoe de blues leeft in Canada. Zo is deze nieuwe van 'The Mojo Stars' een leuke kennismaking. Deze 'Mojo Stars' werden een tiental jaar geleden gevormd in Vancouver. Met roots in blues en soul laten ze horen hoeveel diversiteit aan muziek bij hun aanwezig is.

'The Mojo Stars' bestaan uit Mark Ranklin, Randy Clarke, Tom Gould, Lee Oliphant en Loren Etkin en ook bij deze bandleden worden we op het verkeerde been gezet want de laatste twee vinden we niet terug bij de opsomming van diegene die aan deze 'Under The Influence' hebben meegewerkt. Het is het duo Clarke en Rankin die tekenen voor de nummers net als bij hun debuutalbum 'Devil's Advocate' uit 2009. Dit nieuw album bestaat uit 11 nummers waarvan er 6 'live' zijn opgenomen in het 'Columbia Theatre' in New Westminster onder de deskundige leiding van Shawn Fennell.

Met de titeltrack als opener ben ik niet onmiddellijk overtuigd maar dat verandert als dadelijk bij het daarop swingende 'Why Can't I Be True?' Van gewone roadhouse blues naar barrelhouse blues is maar a piece of cake bij deze 'Mojo Stars'. Met de saxofoon van Tom Gould en de Hammond grooves van Kenny Boychuck krijgen we met 'No Use In Crying' een soulsleper van hoog allooi.

'Lost Love' gooit het dan weer over een andere boeg met het footstompin' ritme van een Bo Diddley, iets wat het steeds blijft doen al schakelen ze na de intro al vlug over op een truckdrivin' country ritme. De 'live' recordings zijn perfect gemixt waardoor je zelden of nooit de indruk krijgt dat het hier om een 'live' opgenomen album gaat. Heerlijk genieten van soulvolle ballads als 'Why Didn't You Know' over rockin' biker blues met 'I Ain't Feeling As Good As I Look'. Afsluiten doen ze meer dan swingend à la Fabulous Thunderbirds en in 'You Don't Know Me and I Wish You Would' herkennen we duidelijk de sound van Kim Wilson.

 

Tracks:

01 Under The Influence
02 Why Can't I Be True?
03 No Use in Crying (live)
04 26 Banks (live)
05 Stay A Little Longer
06 Lost love (live)
07 Why Didn't You Know? (live)
08 I Ain't Feeling As Good As I Look (live)
09 Love, What Have You Done?
10 Lock The Door Mama (live)
11 You Don't Know Me and I Wish You Would

 

more info:

year: 2017

artist: The Mojo Stars

label: Independent

promotion: Sarah French Publicity

musicians:

Randy Clarke: vocals
Mark Rankin: guitar
Tom Gould: saxophone
Rob Marr: bass
Shawn Soucy: drums
Kenny Boychuck: B3
Steve Soucy: keyboards