© Rootsville.eu

Patrik Jansson Band (SE)
tiltle: So Far To Go
music: Blues
release date: 2017
info artist: Patrik Jansson

© Rootsville 2017


So Far To Go is het derde album van Patrik Jansson Band en de opvolger van de veelgeprezen album "Here We Are" (2014). Patrik Jansson heeft zijn sound verder uitgebreid en terwijl sommige nummers nog meer in de lijn van de traditionele Chicago-blues zijn, zoals 'Can not Get You (Out Of My Head)' en de bluesballad 'Those Days Are Gone', wat het beste kan wordt beschreven als een mix van BB King en Walter Trout. Er zijn aan de andere kant van het spectrum de hedendaagse blues-rocknummers zoals de eerste single "Life Without You", een funky, groovy en zeer energieke rocker, evenals het funky instrumentale "That 70's Thing" dat voor de geest komt ' 70-er jaren Freddie King.

Patrik Jansson is een mutli-instrumentalist en werd geboren in het kleine stadje Gävle, in het midden van Zweden. Hij begon al op jonge leeftijd met drummen en toen hij begin twintig was, verhuisde hij naar Stockholm om muziek te studeren en een carrière in de muziekindustrie na te streven. Hij begon ook piano, bas en gitaar te spelen en werd meer en meer betrokken bij het schrijven van liedjes en het spelen van de blues.

Na het spelen in verschillende blues- en jazzbands richtte Patrik Jansson in 2007 zijn eigen "Patrik Jansson Band" op. Met een passie voor de zwarte Texas blues vondt hij een nieuwe missie. Zijn blues zou dan ook fris en levendig gaan aanvoelen. In 2015 kwam er een totaal nieuwe bezetting in deze band en in 2016 gingen ze de studio in voor het derde album "So Far To Go" van deze "Patrik Jansson Band". Naast Patrik Jansson op gitaar en vocals bestaat deze band ook nog uit Gustaf Anderson op de keys, Thomas Anderson aan de bass en Martin Forsstedt aan de drums.

De rode draad door alles is de focus op geweldige songwriting en het creëren van geweldige melodieën, arrangementen en muzikale uitvoeringen waardoor elk nummer op zichzelf staat. De geheel nieuwe lineup Inclusief Patrik Jansson op gitaar en zang, Gustav Andersson op Hammond B3, Fender Rhodes en piano, Martin Forsstedt op drums en Tomas Andersson op bas. De chemie van de band is duidelijker dan ooit en de bijdrage van elke muzikant evenals de liedjes zelf maakt "So Far To Go", hun sterkste album ooit.

tracks:

1. Can't Get You (Out Of My Head)
2. Life Without You
3. Keep Taking Your Chances
4. So Far To Go
5. Those Days Are Gone
6. That 70's Thing
7. Hard To Please
8. Too Blind To See
9. Sweet T