© Rootsville.eu

Trevor Sewell (UK)

tiltle: Calling Nashville
music: blues - Americana
year: 2017
label: independent

website artist: Trevor Sewell
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2017


Even vermelden dat deze Trevor Sewell op vijf jaar tijd vijf albums uitbracht en zes 'tours' doorheen de US heeft beleefd. Om nog enkele cijfers te geven ontving hij liefst 17 internationale awards en dit nadat hij ook jaren als sessie muzikant heeft gewerkt. Zijn album 'Calling Your Name' haalde destijds de nr. 1 in de American Blues Charts.

Zijn nieuwste album 'Calling Nashville' is een Americana avontuur om duimen en vingers van af te likken. Een mix van eigentijdse blues met het beste wat Americana ons te bieden heeft soms met enkele Keltische invloeden en met 11 originals. Voeg daarbij dat er gastoptredens zijn met Janis Ian, Tracy Nelson en country zangeres Vickie Carrico en je kan niet anders dan veronderstellen dat dit album een juweeltje is geworden. Afkomstig uit Sunderland (NE England) wist hij uit de muziek zijn inkomen te halen maar bleef voor het grote publiek wel onder de radar. Pas toen hij in 2013 uit Hollywood een briefje ontving waar ze wisten te melden dat hij genomineerd was als 'Blues Artist of the Year Award' kwam alles in een stroomverselling te komen.

De afsluitende track 'Shadows' met Janis Ian aan de piano en opgenomen in Nashville is de nieuwe single uit dit album. Openen doet hij met 'Some Day' en footstompin' nummer dat mede door Kellen Michael Weinrich op de 'fiddle' toch wel een dosis Folk in zich heeft. 'Mountain Of Gold' is een mooie ballad die je alleen maar tot luisteren dwingt, gedragen door zijn eerder rauwere klankleur en hemelse backing vocals.

OP 'Fade To Grey' gaat deze Trevor Sewell op jazzy wijze een duet aan met Janis Ian, een nummer dat je makkelijk kan vergelijken met de hoogdagen van laatst genoemde. Om het aspect blues niet al te zeer uit het oog te verliezen krijgen we 'Matter Of Time' dat ons op gebied van klankleur een beetje doet terug denken aan Mark Knoffler en zijn Dire Straits. Niets mis mee natuurlijk wat het klinkt hemels. Daarna krijgen we een soulbluesje in 'Long Time Ago' en weerom krijgt hij het gezelschap van een andere grote madam, met name Tracy Nelson. Een kippenvel moment waardig.

'Way You Are' is dan een 18-karaats American pareltje waarop we mijmerend terug denken aan namen als Kenny Rogers, gebracht met diezelfde diepzinnige intimiteit en bijzonder geloofswaardig. Na het country gespeende 'Blanket Of Hope' sluit dit album af met 'Shadows' de singel met Janis Ian aan de black & white keys...Sublimo!

 

tracks:

01. Some Day
02. Mountain Of Gold
03. Fade To Grey (Feat. Janis Ian)
04. Matter Of Time
05. Long Time Ago (Feat. Tracy Nelson)
06. You Ain't What I'm Looking For
07. Tear It Down
08. Stand Next To Him
09. The Way You Are
10. Blanket Of Hope
11. Shadows (Live) (Feat. Janis Ian)

musicians:

Trevor Sewell: guitars, bass, keys, mandolin, lead vocals
Janes Ian: lead & backing vocals, piano #11
Tracy Nelson: lead & backing vocals
Sean O'Bryan Smith: upright bass
Dave Robson: bass
Justin Kimball: bass
Tim McDonald: Hammond, keyboards
Kellen Michael Weinrich: fiddle

backing vocals:

Vickie Carrico, Tracy Nelson, Janes Ian, Mia Moravis, Chris McCartie, Trevor Brewis