© Rootsville.eu

Trombone Shorty (US)

tiltle: Parking Lot Symphony
music: Jazz-Funk
year: 2017
label: Blue Note Records
release date: 2017, april 28

info artist: Trombone Shorty

© Rootsville 2017


Trombone Shorty werd als Troy Andrews geboren op 2 januari 1986 in 'The Big Easy' aka New Orleans. Naast de broer van bandleider en trompettist James Andrew is hij tevens ook de kleinzoon van Jessie Hill. Met zulk een DNA kan het dan ook niet anders of je toekomst ligt in de muziek. Trombone Shorty is naast trombone speler ook een multi-instrumentalist en speelt sinds 2009 met zijn eigen band 'Orleans Avenue'. In de aanvang van de winterperiode zal deze Trombone Shorty onder andere te zien zijn samen met 'Orleans Avenue' in 'Het Depot te Leuven' en dit op donderdag 16 november. Deze 'tour' staat uiteraard in het teken van Shorty's nieuwe album 'Parking Lot Symphony' dat uitkomt op 28 april 2017.

Met de inleving van een Duke Ellington weet Trombone Shorty zijn 'jazz' en New Orleans roots te verenigen. Trombone Shorty brengt een mix van jazz, blues, pop, hip-hop en alles wat maar trendy is. Het resultaat is en blijft steeds hetzelfde en dit is zoals ook nu op deze 'Parking Lot Symphony'...dansbaar. Op de albums van Trombone Shorty verschenen al namen als Jeff Beck en Lenny Kravitz maar ook deze van NO's icoon Allen Toussaint. Zijn muziek beschrijven is niet altijd eenvoudig omdat er zoveel invloeden bij betrokken worden maar het resultaat blijft steeds subliem te noemen.

Naast de empathie met R&B en Funk is het op zijn album altijd wel een rollercoaster van andere elementen. Dit debuutalbum op 'Blue Note Records' is zo volledig met van begin tot einde een beleving wat de geest van een authentieke NO begrafenis zou kunnen zijn, al lijkt het er ook op of je in een 'street parade' bevindt.

Met Toussaint zijn 'Here Come The Girls' krijgen we er eentje dat bijzonder swingend overkomt daar waar 'Tripped Out Slim' en 'Where It At?' het Funky aspect weerspiegelen. Op de bijhorende video van 'Familiar' is het dan weer al 'bling' wat de klok slaat. Met ' No Good Time' en ' It Ain't No Use' krijgen we meer dan voldoende een portie soul te verwerken. Het album 'Parking Lot Symphony' is niet zomaar wat grootspraak maar een statement van een uitstekend en begaafd muzikant.

 

tracks:

01 Laveau Dirge no. 1
02 It Ain't No Use
03 Parking Lot Symphony
04 Dirty Water
05 Here Come the Girls
06 Tripped Out Slim
07 Familiar
08 No Good Time
09 Where It At?
10 Fanfare
11 Like a Dog
12 Laveau Dirge Finale

musicians:

Troy Andrews: trombone, trumpet, tuba, vocals, guitar, piano, Rhodes, Wurtlizer, Hammond B-3, drums, percussion, snare, tom-toms, glockenspiel, vibraphone
Dan Oestereicher: baritone saxophone
BK Jackson: tenor saxophone
Pete Murano: electric guitar
Tony Hall: bass
Joey Peebles: drums
Chris Seefried: glockenspiel, mellotron, sitar
Leo Nocentelli: acoustic guitar
Ramon Islas: conga, tambourine
Paul Cartwright: viola, violin
Ivan Neville: piano
Juan Covarraubias: synthesizer
Glenn Hall: Wurlitzer
Choir: Tracci Lee, Ashley Doucett, Sabrina Hayes, India Favorite, Faith Mack, Chrishira Perrier, Remonda Davis, Raion Ramsey, Ashley Watson, Lonel Simmons