© Rootsville.eu

Vagabundos (B/UK/Bra)

tiltle: Libido
music: funk - roots reggea - latin jazz
year: 2017
label: independent

website artist: Vagabundos

© Rootsville 2017


Het minst dat je kan stellen is dat deze 'Vagabundos' een allegaartje zijn van muzikanten. Fusion in de zuiverste zin van het woord. Het was de Braziliaanse gitarist Saulo Soneghet die na zijn omzwervingen in de UK in België en meer bepaald in music city Ghent terecht kwam en we schrijven de 'summer of 2014'. In zijn eigenste UK was hij in contact gekomen met de uit Schotland afkomstige zanger Adam Wilson en de Welshman Luke 'Chilli' Bundo. Het idee om samen een nieuw project op te starten kreeg vorm en zo werd 'Vagabundos' geboren.

Optreden op de 'Gentse Feesten' was die zomer al meteen een hoogstandje en zo schreven ze ook het 'Gentse Feesten Theme'. Dit nummer is een funky floorfiller pur sang, gebouwd op de beats van de saxofoon van Luna Boone en een stevige ritme sectie bestaande uit Woodie aan de basgitaar en Simon Zweers aan de drums. Het was dit drietal die zich later bij deze band kwamen te vervoegen en zeker 'Saxy Fairy' aka Luna Boone mag als een bijzonder talent worden ervaren en wie weet wel onze Candy Dulfer.

In en rond Gent werden deze Vagabundos meer en meer populair mede door hun mix van diverse genres waarbij 'dance' als rode draad mag worden bestempeld in hun muziek. Zo is Funk niet weg te denken met naast het 'Gentse Feesten Theme' het bijzonder aanstekelijke 'Green Woman'. In maart van 2015 volgde dan hun debuut EP met als titel 'Never Beg A Beggar' met daarop lokale muzikanten als Peter Boone, Alex Dardenne en Lizzy De Schutter. Aangestuurd door deze EP volgde er in 2015 en 2016 talrijke optredens met niet alleen concerten in België maar ook in de UK en Brazilië.

Nu is er hun full CD met als titel 'Libido' en het werd een album met 11 nummers gespeend met diverse invloeden uit de ganse wereld zoals het jazzy-reggea nummer 'Electric Field'. Meteen ook al een hoogstandje van hun kunnen. Openen op dit album doen ze eerder wat psychedelisch met het funky rockende 'OPM'. Jazzfunk met enige reggea invloeden is meteen ook het ingrediënt voor het daaropvolgende 'Spinning Woman'. Titeltrack 'Libido' kan en zal zeker ook op de dansvloer de geslachtdrift tussen de danspartners de hoogte in stuwen aangepord door de exotische ritmes van dit nummer.

Het afsluitende 'My Clown Is Sick Today' is een met reggea gevuld nummer waarbij dan wel het mannelijke antwoord kan worden gegeven op ...vanavond niet schat. Deze 'Libido' is een meer dan aangename kennismaking met deze 'Vagabundos', zes talentvolle jonge muzikanten die gelukkig ons land hebben uitgekozen als uitvalsbasis. TOP!

 

tracks:

01. OPM
02. Spinning Woman
03. Gentse Feesten Theme
04. Electric Field
05. Libido
06. Karma Farmer
07. Green Woman
08. Winter Rose
09. Sweet Moon Robin
10. Road To Solitude
11. My Clown Is Sick Today

musicians:

Adam Wilson: vocals
Saulo Soneghet: guitars
Luke 'Chilli' Bundo: guitars
Luna Boone: saxophone
Woodie: bass
Simon Zweers: drums