© Rootsville.eu

Mario Pesic
Loodscafé Aarschot
(11-01-2015)
reporter & photo credits: Freddie© Rootsville 2015

Eerste afspraak van 2015 in het Loodscafé in Aarschot. Hier is er nog niets verandert want het personeel van dienst zijn nog steeds De Jokke en Jassie. Ook de vaste toog attributen zijnde Rootstowner Kurt en Jokke’s ega Bie tekenen present al heeft spijtig genoeg deze laatste de ‘booze’ voor een tijdje afgezworen. Zoals gewoontegetrouw teken ook ik present in dit aangenaam etablissement en ik was nu eens niet de eerste want Mario Pesic en zijn madam zaten al aan den Orval gesteund door ‘soldaat’ Alian en zijn gevolg. Nog vlug wat wensen voor 2015 overbrengen en we waren klaar voor een namiddagje John Hiatt, want dit zou wel de hoofdbrok worden. Enkele trouwe fans van Mario zoals ons Katrientje zag ik ook verschijnen en daardoor vielen mijn voornemens om het vandaag sober te houden ook meteen in het water. Gelukkig wordt mijn ‘merk’ niet getapt en zo kunnen we de buitensporigheden nog binnen de perken houden.

Mario Pesic dan denken we uiteraard ook aan John Hiatt en we schrijven januari 2009 toen ik Mario zijn tribute zag brengen aan ’den John’ met Memphis Mojo. Toen een succes dus moet de akoestische versie ervan hier in het Loodscafé ook wel kunnen en zelfs ZM den Tesse was nog eens afgezakt naar zijn kroeg.

Uiteraard staat dit concert niet volledig in het teken van meester John Hiatt en zo beginnen we met ‘Lonely Avenue’. Dat Mario Pesic een dijk van een bluesstem heeft hoeven we niemand meer te vertellen en buiten de kunde van het bewerken van de ‘neck’ op zijn Takamine is de draagkracht van zijn stem nog meer het centrum van dit concert.
Dat Gevarenwinkel Alain zeker ook John Hiatt in zijn hart draagt kunnen we duidelijk horen tijdens ‘Feels Like Rain’ en met ‘Girl On My Mind’ probeerde Mario dan weer te scoren bij zijn ‘madam’.
Ook tijd voor akoestische bluesjes zoals een sterke versie van Bo Diddley zijn ‘Before You Accuse Me’ en met ‘Riding With The King’ was de samenzang hier in het café bijna compleet, maar met Hiatt zijn ‘Memphis In The Meantime’ zat deel 1 er op.

Een kleine break om eens met den hoed rond te gaan en zo kon Mario weer zijn barkruk opzoeken voor deel 2.  Tijdens dit deel van het concert kregen we nog nummers als ‘Down Around My Place’ , ‘Tennessee Plates’ en Mario’s zijn lieveling ‘Lipstick Sunset’ maar ook tijd voor een oud soulnummer van de Queen of Soul met ‘Do Right Woman, Do Right Man’. Het was al na half acht toen er met een medley van ‘Born On The Bayou’ en ‘ Polk Sallad Annie’ een einde kwam aan de eerste corner van 2015. Goe werk mannen en door Alain werd Mario nu officieel tot ‘oschotteneir’  gekroond, schoewen hé!