© Rootsville.eu

...2,3,GO

The Pub Peer
March 27, 2015

review & pictures: Freddie

The Pub in Peer stond al een tijdje op mijn lijstje en nu kon er eindelijk tijd voor gemaakt worden dus ging het op vrijdagavond richting etablissement van Elke en Toon. Ik ben er nog niet helemaal uit maar voor de programmatie tekent ook wel Nico Vanhove van Rusty Roots. Op de affiche stond 20.30 dus ik op tijd naar Peer maar in feite zouden Mike Matheve en zijn 2,3,Go pas ietsje over 22.00 beginnen. Gelukkig ben ik heden ten dage sober met de ‘booze’ anders had ik misschien al ‘perte totale’ geweest maar uiteindelijk viel het allemaal nog wel mee.

Vanavond spelen ten dans Mike, Guy, Koekoek Seven en Jo en opmerkelijk wel is de aanwezigheid van Jo als gitarist. Met alle respect hoor want hij is een goede gitarist maar in een rockabilly band van jonge gasten verwachten we nu niet meteen ‘ne pee’ zoals ik. Stiekem had ik al eens op de setlist gespiekt en ja, het beloofde een swingende avond te worden. Nu ieder lid van deze rock ’n roll band verlost was van de zenuwen en ook de man achter de PA zijn ‘Jack’ naar binnen werkte konden we er eindelijk aan beginnen, volle keet en vlammen maar.

Guy, de broer van Nico nestelde zich achter zijn drumstel en ik kreeg stilaan het vermoeden dat ze bij de familie Vanhove met hun plechtige communie allemaal een drumstel hebben gekregen. Aan de staande bas hebben we Mike Matheve en op ritme gitaar is Koekoek Seven van dienst. Jo (Johan) Vandenhoudt moet voor de ‘twang’ geluiden zorgen met zijn telecaster en is ook vocaal van dienst op 2,3,GO ieder afzonderlijk te introduceren met behulp van hun arrangement van ‘Mama Don’t Allow ’ een nummer dat geclaimd werd door ‘Cow Cow Davenport’ maar we zeker kennen in de versie van Doc Watson.

Stilstaan wordt uitermate moeilijk voor de talrijke fans van deze 2,3,GO door een opeenvolging van stomende rock ’n roll met nummer als ‘That’s Allright Mama’, ‘Blue Moon Of Kentucky’ en ‘All Shook Up’ en een zekere Marijke en Danny gaven hier al meteen een demonstratie van rock ’n roll dansen. Ik vond de versies van ‘Sway’ en ‘When You’re Smiling’ sterk en ook voor de blues werd even tijd gemaakt door Jo met ‘I’ll Play The Blues For You’ van Albert, één van de 3 Kings en daarmee voelden we ons ook thuis.

Met Kitty, Daisy en Lewis heeft ‘Goin’ Up The Country’ een heuse boost gekregen en ook Mike en zijn gang laten het hier knallen met hun rootsversie van deze klassieker van  Canned Heat. Time flies when you’re having fun en dat kunnen we hier vanavond beamen want na deze jukebox set van 2,3,GO zijn 90 minuten zo voorbij en na de encores als ‘Maybeline’ en ‘Las Vegas’ is het echt maar dan ook echt gedaan. Oh ja, Nico heeft hier ook aan wat moonshining gedaan maar zijn broer heeft het hem gegund en wij ook!