© Rootsville.eu

Jo & Lazy Fellow (Pol)
Start Nieuw Seizoen

Het Loodscafé - Aarschot
2015, september 07

concert report: Freddie
photographer: Freddie

Niet dat we deze Jo & Lazy Fellow nog niet hadden gezien maar voor de opening van het seizoen 2015-2016 in ‘Het Loodscafé’ te Aarschot moeten we maar een uitzondering voor maken. Wat vorig jaar voor een try-out moest doorgaan om te zien of ze op een blauwe maandag hier in het café een concert zouden kunnen organiseren is allang een certitude geworden. Net als de singer-songwriter corner op zondag namiddag was ook dit meteen een schot in de roos.
Het grappige is dat nu een jaar later dezelfde band hier een optreden komen geven. Een jaar vroeger was het ook voor de booking agent van Joanna Knitter en haar luie gasten toen nog koffiedik kijken. Nu weet deze Kurt De Bont wel beter en is hij wat fier dat hij deze band in Aarschot was komen voorstellen. Een jaar en 2CD’s later weten we dat Jo & Lazy Fellow garant staan voor een portie opzwepende Americana en zelfs sinds Gevarenwinkel zijn we ook nog eens overtuigd dat ze ook nog eens sterk zijn in het brengen van blues.

Voor de vaste en andere muziekliefhebbers van Het Loodscafé was het precies nog wat onwennig om dit nieuwe en veelbelovende seizoen op gang te trappen. Voor onze Poolse vrienden daarentegen is het dagelijkse kost en loopt hun optreden tegenwoordig op wieltjes. Van hun bekende nummers als ‘Jackson’ en ‘Silver Treads and Golden Needles’ uit hun debuutalbum tot ‘Solution’ en ‘Creation’ van hun allerlaatste je kan stellen dat ze al een tijdje op automatische piloot kunnen draaien.

Van Jo weten we dat ze telkens weer zich voor de volle 100% geeft en ook Piotr de gitarist van dienst in deze Lazy Fellow is steeds weer een verademing. Sterk staaltje beheersing van zijn instrument is een kenmerk waar onze vriend prat opgaat en wanneer hij bij ‘You are My Baby’ er nog eens extra wat ‘twang’ in steekt staat het café al bijna op ontploffen. Wanneer Bonnie Riatt haar ‘Give It Up Or Let Me Go’ door de boxen galmt verschijnt ook ‘de patron’ ten tonele.  ‘You are My Sunshine’ uit 1939 heb ik ze nog niet weten brengen en ook in dit nummer brengen ze met hun gekende aanstekelijkheid.

Een kleine pauze om aan de merchandising te denken en ze kunnen aan de slag voor hun laatste passage hier in Aarschot. Met nummers als ‘Walking After Midnight’ dat we allemaal wel kennen in de versie van Patsy Cline en Dolly Parton haar ‘Jolene’ begeven deze jo & Lazy Fellow zich even op het pad van de traditionele country maar daar komt al even vlug verandering in wanneer Piotr laat horen dat hij naast Hank Williams ook nog een Stevie Ray Vaughan perfect onder de knie heeft. Einde van de tour en ook einde van de start voor het nieuwe seizoen en zou kan iedereen terug naar… his own place.

Voor Kurt rest er nu de taak om ook volgende jaar meer dan voldoende interesse te vinden voor deze Jo & Lazy Fellow maar dat kan zeker niet al te moeilijk zijn. Wat wel een zware opgave zal worden is om een groep van ditzelfde kaliber te kunnen strikken om ons en gans Aarschot weerom van onze sokken te blazen.

 

more pics on