© Rootsville.eu

Muze Jazz Orchestra

Jazzclub The Mood Hasselt
2015, september 17

concert report: Freddie
photographer: Freddie

De dagen beginnen te korten en we merken dat ook dan de gevoelstemperatuur naar beneden gaat, dus tijd om de warmte en gezelligheid van onze jazzclubs te gaan opzoeken. In Jazzclub ‘The Mood’ te Hasselt ging het nieuwe seizoen van start op donderdag 17 september. Voor de gelegenheid moest voorzitter Eric Hox nu maar eens het woord nemen want Remy, de MC van dienst was eindelijk aan het genieten van een welverdiende rust. Het belangrijkste dat de voorzitter mocht en moest mededelen was dat vanaf de maand januari de optredens terug zouden doorgaan op vrijdagavond om zo na een heerlijk jazzconcert het weekend aangenaam van start te kunnen laten gaan.

Wat ook aangenaam was dat de sfeer bij aanvang van het nieuwe seizoen bijzonder optimaal was. De logica zelve want na de drukke zomerperiode is zowat iedere jazzliefhebber aan het snakken om terug de warme omgeving op te zoeken van zijn of haar geliefkoosde club. Jazzclub The Mood kan al decennia rekenen op een trouw publiek en vanavond zouden ze dit eens gaan verwennen met muzikanten uit eigen streek. Niemand minder dan het Muze Jazz Orchestra zou vanavond het startschot geven voor de aanvang van het nog steeds prille clubseizoen.

Na een vlugge babbel was de voorzitter er niet gerust in, trouwens heel wat van hun leden zouden misschien nog wel op verlof kunnen zijn maar die stelling werd door de talrijke opkomst al meteen de grond ingeboord. Misschien kwam dit wel door de lokale muzikanten die daardoor ook enkele fans naar deze jeneverstad deden afzakken, feit is dat voor het nieuwe seizoen de club in het Hassotel al aangenaam vol kwam te zitten.

Het Muze Jazz Orchestra kan door het groot aantal leden wel eens van bezetting verschillen doordat sommigen onder hen met een drukke agenda kunnen kampen. Ten slot zijn dit stuk voor stuk muzikanten die hun vak professioneel ten harte nemen. Vanavond treden aan, op contrabas Rob Vanspauwen om nu maar eens te beginnen met diegene die normaliter altijd achteraan staat. Stien Carlier, Lieve Cambré, Tim Daenen en Daniel Vanderhoydonks zijn verantwoordelijk voor de blazerssectie. David La Mela vinden we aan de drums, Marco Cirone op de gitaar en aan de keyboards krijgen we David Demuynck.

Iedere 3de zondag van de maand kan je dit Muze Jazz Orchestra trouwens aan het werk zijn in het Muzecafé en voor diegene die hun krachten eens willen meten met deze keur van muzikanten kan je tijdens het tweede deel eens komen mee jammen, maar bent gewaarschuwd dit is high standard!. Hun repertoire bestaat veelal uit eigen werk en Lieven Crambé op de altsax tekent niet zelden voor de composities en arrangementen. Vanavond openen ze met ‘My Son’s Jungle Song’.

Doordat ze meer dan maandelijks samen of in een andere samenstelling aan het spelen zijn merk je dat dit Muze Jazz Orchestra een perfect geoliede machine is. Met een nummers als ‘Nice Try’ durven ze het wel aan om het eens lichtjes funky aan te pakken en zo is het nieuwe seizoen hier al onmiddellijk onder het juiste gesternte geboren. Nummers als ‘As I Think You Are’ en ‘Lovely Time’ doen de dagelijkse beslommeringen vergeten en dompelen deze jazzclub in de juiste ‘Mood’. Volgende afspraak is op donderdag 15 oktober een ook dan kiezen ze hier voor eigen volk eerst want dan zijn niemand minder dan Kim Versteynen en Tim Finoulst hier te gast. Een duo dat ook al lang geen introductie meer hoeft. Voor meer inlichtingen kan je steeds terecht op hun website of op onze kalender.

 

more pics on