© Rootsville.eu

Gene Taylor's Boogie Night

CC Palethe Overpelt
2015, october 17

more info:
CC Palethe

Gene Taylor

concert report: Vanessa - photo credits: VaRi Design
© Rootsville 2015

‘Back to the Blues’ in Overpelt! En met een podium gevuld met maar liefst 3 blues legendes kan dit geen probleem zijn.
CC Palethe maakt zich klaar voor een nieuwe versie van Gene Taylor's Boogie Night, en zeker niet de minste. Om het succes van ‘Gene Taylor's Boogie Night’ van vorig jaar te evenaren heeft hij naast Boogie Boy een derde blues legende erbij gehaald. Niemand minder dan Roland van Campenhout mag het podium vervolledigen voor een avond vol blues en soul. Deze drie artiesten zullen bij gestaan worden door Shakedown Tim and The Rhythm Revue.

Gene Taylor werd geboren in Los Angeles en kreeg op 8 jarige leeftijd, dankzij zijn buren, de smaak te pakken voor blues en boogie-woogie. Samen met een goede vriend en zijn ouders zette hij zijn eerste stappen in de muziek wereld. In 1974 werd hij gevraagd door de legendarische band ‘Canned Heat’ en dit was meteen de start van zijn internationale carrière. Namen als Morgan Davis, the Downchild Blues Band, the Blasters passeerden zijn rijk muzikaal verleden. In 1993 ging hij spelen bij The Fabulous Thunderbirds. Met deze succes volle band heeft hij meerdere keren de wereld rond gereisd. In 2003 brengt hij een eigen CD uit, maar een groot deel van zijn muzikale carrière deelt hij met zijn goede vriend 'Icepick James' Harman.

Paul Ambach of beter bekend als Boogie Boy is opgegroeid met muziek. Als jonge gast droomde hij ervan om journalist te worden, maar het lot besliste er anders over. Muziek werd zijn roeping. Eerst als organisator van concerten met grote namen als B.B. King, later dook hij zelf achter de piano en ‘Boogie Boy’ was geboren.  Zijn vlot pianowerk, goede stem en zijn energieke manier om de mensen mee te krijgen zorgen ervoor dat zijn shows telkens een unieke samenwerking zijn tussen hem en het publiek. Met Boogie Boy in de zaal is het gewoon niet mogelijk om stil te zitten.
De derde grote naam voor deze avond is Roland van Campenhout. Als zoon van een saxofonist vond hij de zin in muziek in het boek  ‘On the road’ van Jack Kerouac. Dankzij dit boek begon hij, door de blues gedreven gitaar, te leren. Naast de blues verkondigt hij ook al de andere muziek genres die hiervan afgeleid zijn en dit doet hij nu al 40 jaar. Met het grootste gemak weet hij genres te combineren die op het eerste zicht niets met elkaar te maken hebben. Deze rot in het vak is dan ook de ideale persoon om het podium te vervolledigen.

Dit geweldige trio werd aangevuld door Shakedown Tim and The Rhythm Revue. Shakedown Tim kocht als 15 jarige kerel zijn eerste gitaar en anders dan zijn leeftijds genoten ging zijn muziek voorkeur naar ‘The Rolling Stones’ en ‘Muddy Waters’. In 1996 begon hij met enkele vrienden een blues band (Fried Bourbon). Repeteren deden ze tegenover het geboorte huis van Roland Van Campenhout. En dankzij zijn goede vriendschap met Roland kreeg hij de kans om veel ervaring op te doen en andere muzikanten te leren kennen.
Ondertussen heeft Tim samen met King Norre en Dennis Tubs de bluesband ‘Shakedown Tim & The Rhythm Revue’ tot leven geroepen. Met Tim als zanger en gitarist, King Norre aan de contrabas, Dennis Tubs aan de drums, Bart Stone met zijn saxofoon en geïnspireerd door o.a. T Bone Walker, Peewee Crayton, Robert Lockwood jr,… werken ze er nog aan om hun eigen stijl te verfijnen.

Met zo’n affiche is het dan ook logisch dat de zaal van CC Palethe al snel vol gelopen was met een publiek dat uit al de windstreken kwam. De gezellige inrichting van de zaal (met kaarsjes en al) zorgde al meteen voor de juiste sfeer.
Shakedown Tim en zijn Drummer mochten samen met Gene Taylor de spits afbijten. En terwijl de zaal gevuld werd met swingende ritmes kwamen de andere muzikanten van The Rhythm Revue hun collega’s vergezellen. Na een paar nummers liet Gene Taylor het podium aan Roland Van Campenhout. Met nummers als ‘As The Crow Flies’, ‘Frankie and Johnny’ werd de sfeer alleen maar beter en met een publiek ‘in the mood’  kreeg Boogie Boy de leiding over het podium. Voor Boogie Boy was het dan ook geen probleem om iedereen mee te krijgen. Met ‘Let The Good Time Roll’ kom iedereen uitbundig meezingen en klappen. Met ‘The Thrill Is Gone’ van B.B. King werd het eerste deel van de show in stijl afgesloten.

Na de pauze was het de beurt aan de Shakedown Tim and The Rhythm Revue. Met hun eigen nummer ‘This Ship Is Going Down’ brachten ze de sfeer terug in de zaal. Voeg hier Boogie Boy, Gene Taylor en Roland van Campenhout aan toe en we hadden een podium vol talent en swingende ritmes. Nummers als ‘Shake Rock And Roll’, ‘Hoochie Coochie Man’ en ‘Got My Mojo Working’ vulden de zaal met 'good vibes'. De prachtige combinatie van Boogie Boy’s piano en het keyboard van Gene Taylor waren goed voor een kippenvel moment. Combineer dit met de gitaar van Roland Van Campenhout en je kreeg een prachtige setting vol feel good muziek.
Het geweldige applaus aan het einde van de avond bevestigde dan ook de grootsheid van deze show en ik ben er zeker van dat iedereen met een goed gevoel en veel ritme in zijn achterhoofd naar huis is gegaan. Een show om volgend jaar zeker naar uit te kijken en een aanrader voor de blues fans die er deze keer niet bij konden zijn.

met dank aan Tom Coppers.