© Rootsville.eu

Black Market III

Café Bromfiets Bonheiden
2015, october 18

club: Café Bromfiets
artist: Black Market III
CD review: Black Market III - Vanarchy Live

concert report: Freddie - photo credits: Freddie
© Rootsville 2015

Waren het de goede herinneringen?  Was het de vriendschapsband? Kwam het party gevoel terug boven? Moest het bierdebiet naar omhoog? Was het weer een tijdje geleden? Misschien een beetje van alles, feit was dat we gisteren met een hoop vrienden verzamelen hadden geblazen in café Bromfiets te Bonheiden en daar zaten de motherf*ckers Erwin en Tom voor iets tussen….de reden? Scottie Blinn & Roxy Coverdale aka Black Market III waren in het land en omdat er maar enkele optredens gepland waren in ons landje mocht Café Bromfiets zeker niet ontbreken.

Het was ook op deze plaats dat het zoveel jaren geleden allemaal begon. De kennismaking met Scottie Blinn en de daaropvolgende vriendschapsbanden die tot stand kwamen. We zagen door de jaren heen ook de muziekstijl wat veranderen bij Scottie, voor de ene een goed ding, voor de andere iets minder goed en bij deze laatste behoor ik. Feit is dat we het allemaal tolereerden en dat niets de banden tussen Scottie en Roxy konden stuk krijgen. Opmerkelijk is ook dat Erwin & Tom toen deze guitar blender uit San Diego hier wisten te boeken en daar heeft de geschiedenis totaal niets aan gewijzigd.

De ‘gear’ stond reeds opgesteld maar onze vrienden zaten nog aan tafel bij gastvrouw Nathalie en haar ego den Erwin, en daar zal zeker een lekker wijntje van Chateau & Co als tafelgenoot hebben dienstgedaan. Bij mij viel het op dat die ouwe ‘strat’ weer van de partij was en stilletje begon ik de hopen dat de ouwe Scottie dit ook zou zijn. Eindelijk gearriveerd en de ‘jaarlijkse’ ontmoeting verliep bij zonder warm. Nog even een soundcheck en we zouden het gaan weten.

Scottie en Roxy dat zijn natuurlijk de certitude en het is ook jaarlijks een beetje uitkijken wie als drummer is meegekomen voor deze maandenlange tour door Europa. Surprise alom, het is Jackson Blinn, de zoon van Scottie. Het was ook al een tijdje geleden dat we op bezoek waren bij onze Californische vrienden en de laatste maal dat ik Jackson Blinn heb ontmoet was deze nog als ontluikende tiener de wereld aan het ontdekken. Nu heeft hij de schoolbanken verlaten en is klaar voor zijn ‘masters’ te halen in de school of life. Rock ’n roll dus!

Mijn vermoeden bij het zien van de bruine ‘strat’  werden waarheid en we kregen een eerste set te horen als uit de oude doos met blues en roots zoals we Scottie hebben leren kennen. Na een eigen versie van de traditional ‘House of The Rising Sun’ kon zelfs mijn geluk niet meer stuk toen we zelfs een SRV’ke te horen kregen met ‘Texas Flood’. Goede muziek en dito vrienden dus zet de tapkraan maar open  want Wouter heeft dorst ;-)

Bij het begin van de tweede set werd mijn enthousiasme onmiddellijk de kop ingedrukt toen Black Market III aan hun huidige repertoire begonnen met nummers als ‘Devils’ Road’ en ‘Black Roses’ Ook de tijd dat de zon begon onder te gaan maar het belangrijkste was dat we plezier hadden. Ook opmerkelijk en welkom nieuws kreeg ik te horen van Chris dat ‘het’ Ace Café in zijn laatste stadium zit van afwerking en dat zou voor het begin van 2016 wel eens een ‘bom’ kunnen zijn.

Toch ook nog vermelden dat Jackson een behoorlijk goed drummer is en nu maar hopen dat hij de rock ’n roll in Europa kan verwerken want ‘bier’ blijkt bij deze youngster nog een vies woord te zijn. Afsluiten  doet het trio van Black Market III dan weer terug in stijl en bij het horen van ‘Goin’ Down’ was het zelfs spijtig dat er geen ‘nadar’ in de buurt te vinden was anders zouden we het feestje eens terug gaan opwaarderen. Toch nog een bedankje aan Scottie dat hij nog als extra voor mij Albert Collins zijn ‘Backstroke’ van onder het stof wist te halen en zo zitten we dan weer terug begin jaren zestig! Vlug even de volgende afspraak vastleggen met Eva en de zoon van een witloofboer en zo ligt de datum vast voor een lekker etentje met Black Market III en hopen we stiekem dat we Jackson aan de ‘Duvel’ krijgen….

Ook nog vermelden dat Erwin & Tom hier in 'de brommer' terug een programma hebben uitgewerkt dat zelfs al loopt tot 2016...

 

more pics on