© Rootsville.eu

Double CD presentation
Boogie Beasts & Ian Siegal


Move2Blues (MOD) Hasselt
2015, october 22

club: Move2Blues
artist: Boogie Beasts
artist: Ian Siegal

concert report: Freddie - photo credits: Freddie
© Rootsville 2015

 

Grote avond de zaal van de MOD te Hasselt. Danny en Move2Blues hadden het voor elkaar gekregen om niet 1 maar 2 CD voorstellingen voor elkaar te krijgen. Naast de ‘Boogie Beasts’, die zo goed als een thuismatch speelden was er ook ‘Ian Siegal’ die samen met zijn begeleiders ‘The Rhyhtm Chiefs’ hun ‘One Night In Amsterdam’ kwamen voorstellen.

Maar eerst was het de beurt aan de ’kinderen des huis’ want Jan Jaspers en Gert Servaes zijn 2 rasechte Limburgers en hun 2 andere ‘partners in crime’ Lord Benardo en The Goon Mat zijn al lang opgenomen in onze Vlaamse gemeenschap want nergens bestaat er zo een betere verstandhouding tussen Vlamingen en Walen.

Die van Ian Siegal is al een tijdje op de markt maar die van de Boogie Beasts daar zaten de liefhebbers van muziek als van R.L. Brunside natuurlijk op te wachten. Dit album werd uitgebracht bij ‘Naked’, het vroegere Naked Productions en volgend jaar staat daar nog veel moois op de agenda,  so watch out!!!! De gesproken intro was al meer dan beklijdend te noemen in een enorme inferno van rode spots, soms zo overweldigend dat we de Boogie Beasts nog moeilijk herkenden. Na deze intro was er ‘Coming Home To You’ en thuis waren ze want welke rasartiesten stonden hier op het podium!

Meteen naar de keel grijpende beats misschien een ietsje verder weg van de ‘boogie’ maar des te muzikaler met een harmonieus samenspel tussen de ‘Epiphone’ van Jas Jaspers en de Limburgse zilveren ‘Guttlin’ van The Goon Mat. Waren er nog die aan het socializen waren dan werden die onmiddellijk de mond gesnoerd bij de drumbeats van Gert Servaes en de snijdende gitaarrifjes op ‘Shake ‘Em. Shake ‘Em all down all night long…

b

Dig....met Lord Benardo op zijn bluesharp en we voelen meteen dat dit nieuwe album zowel steengoed als enorm vernieuwend is voor de Belgische blues...and let's goin' down south! Waarmee ze ons terug namen naar hun debuut EP en we waren haast vergeten dat 'boogie' een nieuw begrip werd hier met deze beasts. Met 'The Game' en 'Soul On Fire' belanden we in de amusante disco en waren we allen overtuigd...this is only the beginning fot this Boogie Beasts aka Band met Ballen!

Soms is het lang stil rond een ‘legende’ want hier en bij onze noorderburen gaat deze Britse bluesgitarist al wel een klein beetje als zodanig door het leven. Er zijn voor- en tegenstanders voor deze Ian Siegal maar een feit is wel dat hij genoeg variatie weet te brengen en dat is ook zijn nieuwste album of moeten we zeggen zijn 2 nieuwste albums.

Want op enkele maanden bracht hij 2 nieuwe albums op de markt dus zijn de fans van deze Brit meer dan tevreden.  We weten dat Ian Siegal naast James Brown ook een trouwe fan is van rasechte Americana en we kunnen toch stellen dat zijn verschijning op de laatste editie van Peer bij de betere mocht worden geteld. Vanavond komt het obligate ‘funky’ reeds vroeg in het concert op de proppen en dan is er tijd voor ….Americana.

Akkoord, nummers als Warren Zevon zijn ‘Carmelita’ en Tom Russel zijn al even onsterfelijke ‘Gallo Del Ciello’ blijven leuk om te horen maar het waren ook verdomd 2 steengoede nummers. Het meer ritmische ‘I Am The Train’ vinden we op de beide ‘live’ albums terug en werd respectievelijk opgenomen  op het Red Rooster Festival in de UK en op ‘die’ nacht in Amsterdam. De nacht dat de samenwerking tussen Ian Siegal en de Nederlandse Rhythm Chiefs wel eens de geschiedenis is in gegaan als een perfect blend. Dusty Ciggaar samen met Danny van ’t Hoff en Raphael Schwiddessen zijn zoals gekend de vaste begeleidingsband geworden van deze Ian Siegal en zo staan er met Ian en Dusty twee boegbeelden op het podium….’Love hurts!

 

 

more pics on