© Rootsville.eu

Guido Belcanto

CC Het Loo - Tessenderlo
2015, october 30

club: CC Loo
artist: Guido Belcanto

concert report: Vanessa - photo credits: VaRi Design
© Rootsville 2015

 

CC Loo haalt een topper van de Vlaamse chanson op het podium.

Niemand minder dan Guido Belcanto kwam er zijn nieuw album voorstellen: ‘Cavalier Seul’. Zo’n 30 jaar geleden begon hij als Antwerpse straatzanger en verdiende hij zijn kost met hier en daar een optreden in de lokale kroeg waar hij rond ging met ‘de hoed’. Deze moeilijke periode was echter ook een geweldige inspiratie bron en toen men hem zijn eerste platencontract aanbood had hij al zeker 50 liedjes geschreven.

Zijn eerste album ‘Op zoek naar romantiek’ kwam uit in 1989 en met ‘Cavalier Seul’ is hij al aan zijn 15-de toe. Zijn muziek laat zich niet zomaar in een vakje steken. De eigenzinnigheid van Guido Belcanto maakt van zijn muziek een genre apart, een genre het in aantal toenemende fans weet te bekoren. Deze Vlaamse volkszanger kan met zijn warme stem zijn publiek inpalmen met intieme, diepgaande maar ook vrolijke nummers. En dat hij met de juiste dosis swing, melancholie, humor, romantiek en rock ’n roll een breed publiek kan bekoren bewijst de opkomst in CC Het Loo. Van tieners tot de meer op leeftijd fans, ze waren allemaal present om naar deze 60-jarige zanger te komen luisteren.

Na een muzikale intro van zijn band begon Guide Belcanto de show met ‘Cavalier Seul’. Zo was de trend gezet voor een geweldige show met een mix van oudere en nieuwe liedjes. Van het nieuwe album passeerde onder andere ‘Ik Ga Stoppen Met Te Doen Alsof’, ‘Ik Was Blind’, ‘Marilou’ en één van de eerste nummers die hij ooit geschreven heeft ‘Zeg Ben Jij Ook Eenzaam’. Zijn goede vriend Jan De Smet van De Nieuwe Snaar overtuigde hem om dit (oude) lied op het nieuwe album te zetten. Een vertaling van het lied ‘Manu’ van zijn favoriete Franse zanger Renaud Séchan werd ook aan het rijtje toegevoegd.

Als extraatje werd Guido Belcanto vergezeld door 2 jonge dames. Dienne en Nelle Bogaerts of beter bekend onder de naam Lily Grace. Deze 2 zussen uit Ham zongen één voor één een duet met Guido Belcanto. Dienne bracht ‘Toverdrank’ en Nelle het mooie ‘Wilde Roos’ of ‘Wild Rose’ van Nick Cave.

Dienne en Nelle begonnen een 6-tal jaar geleden met nummers te schrijven. Hun genre bestaat vooral uit electronicapop, gecombineerd met hun mooie samenzang en een indrukwekkende cello. Onder producer Jo Francken is hun eerste EP uitgebracht die ze in april van dit jaar voorstelde in de MOD in Hasselt. Hun shows beperken zich niet alleen tot België, Nederland staat ook al in het lijstje en er zullen er zeker nog meer volgen. Wil je meer weten of horen over deze dames kan je altijd eens een kijkje nemen op hun website

De show eindigde met ‘Plastic Jesus’. Maar daar was het publiek niet mee akkoord… Na lang applaus en gejuich kwam de Guido Belcanto en zijn band terug op het podium en kregen we nog ‘Op Het Zeildoek Van De Botsauto’s’, waar iedereen voluit bij meezong, ‘Vlammetjes’ en ‘Plastic Rozen Verwelken Niet’. Dansend en meezingend werd deze show afgesloten en kon iedereen met een goed gevoel naar huis.

Met dank aan de organisatie van CC Het Loo.