© Rootsville.eu

Kyle Jester Blues Show

De Hoef - Schaffen
2015, november 01

club: De Hoef
artist: Kyle Jester
CD review: Kyle Jester - After All This

concert report: Freddie - photo credits: Freddie
© Rootsville 2015

 

Allerheiligen, na een beetje een deprimerende dag was voor mij de gepaste remedie om eens naar een opwekkend concert vol met jump blues te kunnen gaan. Het dichts bij huis dat hier voor aanmerking kwam was de Kyle Jester Blues Show in ‘De Hoef’ te Schaffen. In deze kroeg zwaait Heidi de scepter. Niet die van Tirol maar wel degelijk in Schaffen, waar het laatst nog afgeladen vol zat voor de Johnny Cash tribute.

Vandaag staat er hier een beetje ‘Jump Blues’ op het programma met de Kyle Jester Blues Show. Kyle Jester is afkomstig uit San Diego CA en dus is West Coast de leidraad voor dit concert. Het begint stilaan onbetaalbaar te worden om als Amerikaan met een volledige band naar Europa toe te kunnen komen, dus zoeken meer en meer Amerikanen hun gading bij een Europese Band, en dit zijn meestal Nederlanders of Belgen.

Kyle Jester heeft voor zijn ‘Blues Tour’ contact gezocht met de ‘créme de la créme’ van onze Belgische bluesscéne en zo komen we uit bij ‘harper’ Steven Troch en Renaud Lesire aan de bass. Voor de ‘batterie’ is Kyle Jester het gaan zoeken in Luxemburg en kwam zo uit bij Tom Lehnert.

‘You Tried To Ruin Me’ was de aanzet van een lekker blues feestje maar we weten nu nog niet of Kyle Jester dit bedoelde op de flikkerende spots in zijn ogen. Gelukkig werd dit ook opgemerkt door Koen en zo werd het euvel toch min of meer verholpen. Swingende blues die je in een opgewekte stemming bracht op deze 1 november en sommigen konden dit best wel waarderen.

Na ‘Easy Baby’ dat we wel kennen van Rod Piazza en zijn ‘madam’ kwamen we uit bij BB Boogie. Dit nummers is ook terug te vinden op de recente CD ‘After All This’ van Kyle Jester. Met een smoelschuiver als Steven Troch in de rangen kan je er toch niet onderuit om ook hem eens aan het woord te laten, en omdat Sonny Boy Williamson één van diens favorieten is mocht ook werk van dit icoon niet ontbreken, zo…Keep it to yourself!

Deze Kyle Jester Blues Show was voordien al aan het werk geweest in Eindhoven maar daar viel hier gelukkig niets van te merken want ‘zij’ waren nog het meest gedreven om er hier een jump feestje van te maken.  ‘Shame Shame Shame’ en Bo Didlye’s ‘Hey Mona’ hielpen daarbij om toch enige beweging in de menigte te krijgen. Na een korte pauze kregen de Kyle Jester Blues Show het met nummers als ‘Hadacol Bounce’ en Tarheel Slim zijn ‘Number Nine Train’ zelfs zover dat er werd gedanst en dit was door de goede muziek en niet voor de herdenking van onze naasten.

Het werd toch nog een heerlijke avond om zo de herfstvakantie te kunnen aanvatten.

 

more pics on