© Rootsville.eu

Wild-T & The Spirit (Irl)

Crossroad Olen
2015, november 05

club: Crossroad
artist: Wild-T

concert report: Freddie - photo credits: Freddie
© Rootsville 2015

 

Wild-T & The Spirit en daarmee bevinden we ons in Canada al liggen deze Wild-T zijn roots wel ergens in de Caraïben. Zijn thuisbasis in het noorden is Toronto en voor Wild-T was het reeds de derde keer dat hij in de gezelligste juke-joint van de Kempen zijn tenten opsloeg. Het moet de vorige keren  altijd wel goed zijn geweest want net voor aanvang zat de keet weer aangenaam vol en zelfs van Gevarenwinkel waren ze naar St. Jozef Olen afgezakt.

Aan ‘Polle’ aan de PA vroeg ik hoe de soundcheck was geweest en of het stevig zou gaan worden maar ik kreeg het bevestigend antwoord dat alles nog wel leek mee te vallen. Wild-T is zo een beetje een kruising tussen Jimy Hendrix en Eddie Murphy waarbij zijn gitaartalenten dus verwijzen naar de eerste. Ze openen vanavond met ‘No No No’ een beetje een opgedreven shuffle die wel al perspectieven bood voor het vervolg van de avond. Steeds gepaard gaan met de nodige portie ‘goede’ humor weet hij hier dit voltallige café volledig naar zijn hand te zetten.

De beste humor van de avond zat hem in de huidskleur want bij een hele opsomming van iconen komen we altijd wel terug op de color….brown. Wild-T laat zich bij staan door een ritme sectie waarbij hij bij de bassist verwijst naar zijn Japanese vriend. Toney Springer aka Wild-T richtte de band op in 1990 en mag je onderbrengen bij de noemer bluesrock al is hij ook wel van andere markten thuis. De ritme sectie bestaat uit Guenther Kapelle op bas en Dave Langguth aan de drums. Hun laatste album dateert al wel van 2008.

Om de nodige ambiance maar meteen kracht bij te zetten krijgen we ook nog een portie reggea te verwerken en wordt zo ‘Three Little Birds’ een geweldige sing-a-long hier in de Crossroad. Ook de nodige ‘funk’ wordt hier ten gehore gebracht al werd ‘Papa’s Got A brand New Bag’ voor mij juiste dat beetje teveel uitgesponnen, al werd het einde van dit nummer ……‘Dance To The Music’. Als afsluiter voor de eerste set werden we nog getrakteerd op ‘Hey Joe’.

We kregen Albert King voor de blues, Jimi Hendrix voor de nodige portie bluesrock, Bob Marley voor het gedeelte reggea, James Brown met de nodige funk en Sly & The Family Stone voor het dansbare gedeelte, maar boven al kregen we een voortreffelijk show van Wild-T & The Spirit.

 

 

more pics on