© Rootsville.eu

Larry Griffith & Dany Franchi Band (US/I)
Goorblues
2015, november 08

club: Goorblues
artist: Larry Grifftih
artist: Dany Franchi Band

concert report: Freddie - photo credits: Freddie
© Rootsville 2015

Goorblues, dat is lekkere blues op een zondagnamiddag. Misschien is dit niet het juiste moment voor velen maar toch is het hier telkens weer genieten in deze club. Het voordeel is dan weer dat je op een vroeg uur terug thuis bent en zo nog fris en monter bent voor diegenen die de volgende morgen moeten gaan werken.

Vandaag staat hier Larry Griffith op de affiche. Larry groeide op in Cincinnati Ohio en werd reeds op 9-jarige leeftijd bevangen door de blues van Willie Dixon maar ook Bob Dylan kwam toen in zijn gezichtsveld te liggen. Diversiteit alom dus en dat resulteert ook in diverse stijlen op zijn albums.  Na zijn ‘tour of duty’ begon Larry Griffith zich meer en meer toe te leggen op de blues. In de jaren negentig verhuisde Griffith richting Atlanta waar hij onmiddellijk zijn stek wist te vinden en de locale bluesscéne. Zijn eerste gitaar kreeg hij van Chicago Joe Jones en vanaf toen werd het enkel maar inpluggen en spelen.

Op deze Europese tour laat Larry Griffith zich bijstaan door de Italiaanse Dany Franchi Band en dit trio dat bestaat uit Dany Franchi (guitar & vocals), Emanuele Peccorini (Drums) en Carlo Dellepiane(bass). Zij hebben dan ook de eer om de eerste paar nummers voor hun rekening te nemen waardoor we al onmiddellijk aan de lijve kunnen ondervinden dat er geen sprake is van een Italiaanse tongval en dat scheelt dus een slok op de borrel.

Larry Griffith, dat is voornamelijk Chicago Blues en daar voelt hij zich best thuis in. Zijn nummers worden steeds vooraf gegaan door de nodige info over hoe en waarvoor de betreffende song werd geschreven. Zo is de inleiding van ‘The Blues Is Callin’ My Name’ dan ook meteen de reden waarvoor Larry Griffith uiteindelijk heeft gekozen voor de blues. Vol humor zit ook ‘I Do, I Did, I’m Gone’, een nummer dat hij als bruiloftslied schreef niet voor de vrouwen maar ditmaal voor ons mannen.

Larry Griffith, dat is voornamelijk Chicago Blues en daar voelt hij zich best thuis in. Zijn nummers worden steeds vooraf gegaan door de nodige info over hoe en waarvoor de betreffende song werd geschreven. Zo is de inleiding van ‘The Blues Is Callin’ My Name’ dan ook meteen de reden waarvoor Larry Griffith uiteindelijk heeft gekozen voor de blues. Vol humor zit ook ‘I Do, I Did, I’m Gone’, een nummer dat hij als bruiloftslied schreef niet voor de vrouwen maar ditmaal voor ons mannen. Met nog een lekkere boogie à la JLH gaan we met een heerlijke ‘Get Up, Get Out’ richting pauze.

Ook tijdens het 2de deel blijft het intens genieten van de blues van deze Larry Griffith met nummers als 'Born Under A Bad Sign' en 'Have You Ever Loved A Woman'. Nog een oudje van onder het stof gehaald en met Elmore James zijn 'Dust My Broom' hebben ze hier weer een lekkere bluesy sunday kunnen beleven in Goorblues.

 

more pics on