© Rootsville.eu

Jim Suhler (US)

Crossroad Olen
2015, november 15

club: Crossroad
artist: Jim Suhler

concert report: Vanessa - photo credits: VaRi Design
© Rootsville 2015

 

Hear crossroad, think blues!

Zoals iedere maand organiseert de Corssroad ook nu weer een geweldig optreden. Onder de blues fan’s staat dit gezellig ‘bruin’ café bekend als the place to be voor een maandelijks, vooral op blues gericht, optreden in een plezante sfeer. Naast blues komen er ook andere genres aanbod zoals rock en folk. De muziek van artiesten als  Ian Siegal, Ian Parker, Matt Schofield Trio, Fernando Noronha & Black Soul en vele anderen, heeft de lucht van dit café al gevuld.

Deze avond is het de beurt aan Jim Suhler & The Monkey Beat. Zij brengen blues geïnspireerde rock ‘n roll en roots muziek mee uit Dallas (Texas). Deze band die zo’n 22 jaar geleden begon, heeft ondertussen reeds 8 CD’s uit waaronder een solo akoestische CD ‘Dirt Road’ van Jim zelf. Dankzij hun talrijke optredens in Noord-Amerika en Europa en hun eigen geschreven nummers hebben ze ondertussen al een horde fans en appreciaties gekregen.
Naast The Monkey Beat is Jim, sinds 1999, ook bekend als lead gitarist bij George Thorogood & the Destroyers.

Als je van stevig gitaarwerk houdt had je er deze avond zeker bij moeten zijn. De show was een mix van oudere nummers, liedjes van hun nieuwe CD ‘Panther Burn’ en krachtige gitaar solo’s. Zo kwamen ‘I Declare’, ‘Year Of Tears’ en ‘Shake’ aanbod. En dat hij er niet vies van is om een bekend lied een blues twist te geven bewijst zijn versie van ‘Are You Experienced?’ van Jimmy Hendrickx, een gedurfde en zeker geslaagde blues versie en dat lieten de fans dan ook merken.

‘Where'd You Get Your Sugar From?’ met schitterend piano werk, ‘Restless Soul’ en ‘Bad Stretch Of Road’ waren nog enkele nummers die aan het rijtje werden toegevoegd. En na hevig bis geroep van het publiek kregen we nog een Texas shuffle: ‘Thunderbird’.

Met muzikanten als Chris Alexander – Bass, Beau Chadwell – Drum, Shaw Phares – keys en Jim Suhler als lead gitaar en vocal kregen we een avond vol knallende blues met een indrukwekkend gitaar van Jim!