© Rootsville.eu

Texas Cannonballs feat. Dave Herrero

Keepin' The Blues Alive - Vlierden (NL)
2015, november 15


club: KTBA Vlierden (NL)
artist: The Texas Cannonballs
CD review: The Texas Connonballs (2013)

concert report: Freddie - photo credits: Freddie
©Rootsville 2015

Van bij de oprichting van The Texas Cannonballs originele vier all stars is alleen nog Hector Watt en actief bij de groep. Drummer Jim Starboard werd vervangen door Johnny Benoit die o.a werkzaam was bij Chris Duarte en bassist Pierre Pelegrin is Preston Hubbard komen te vervangen. Ondertussen is er een andere grote Texas mijnheer zich bij de band komen voegen, met name Dave Herrero.

Op donderdag 15 november zijn ze te gast bij de Brouwers Brothers in Vlierden waar Keeping The Blues Alive al meerdere kleppers over de vloer wist te krijgen en nu zal dit niet anders zijn. The Texas Cannonballs zijn meer een ‘hype’ doordat ze nu niet bepaald veel aan het werk te zien zijn, dus is dit al een goede mogelijkheid om ze toe te voegen aan mijn ‘lijstje’. Van de originele ‘TC’s’ rest er dus nog enkel Hector Watts en de ganse ritme sectie is reeds vervangen. Aan de andere kant van Hector Watts vinden we dus op het podium de vierde Texas Cannonballs, Dave Herrero.

Hun set wordt vocaal vakkundig ingedeeld door Hector en Dave. De nummers die zijn te vinden op de CD van The Texas Cannonballs komen toe aan Hector Watts daar waar Herrero het werk onder handen neemt dat op zijn albums is terg te vinden.  Opener is dan één van de TC en deze ‘Fly Away’ staat ook op hun album.

Dave Herrera laat zich vervolgens zien van zijn allerbeste kant met eentje van Jimmy Burns en met ‘I Want Be To Long’ komen er zorgwekkende rimpels op het aangezicht van drummer Johnny Benoit. De rauwe gitaarklanken van Mr.Watt en Mr. Herrero ondersteund door een knallende ritme sectie waarbij bassist Pierre Pelegrin met momenten denkt dat hij met één of andere rockformatie op het podium staat doet de sfeer hier in Vlierden als een eerste keer naar een hoogtepunt pieken.

It almost ‘Blew My Head’ Wanneer Hector er nog eens duchtig invliegt met wat rock ’n roll en het wordt ook een beetje stil wanneer Dave Herrero eentje van BB King laat horen en met ‘How Blues Can You Get’ heeft ‘blues-encyclopedie’ Hans dan weer overschot van gelijk. We zijn bijna aan het einde van de eerste set en maar goed ook want Johnny heeft zijn 'snare' volledig naar de verdoemenis geholpen.

Van manager Dan krijgen we te horen dat de 2de set vuurwerk zal geven en dat gebeurt dan ook met nummers als 'Texas Tumbleweed' en 'Hard Way', nummers die beiden te horen zijn op hun 'seltitled' album. Ook aandacht voor de nooit verdwijnende ambiance makers als Slim Harpo zijn 'Shake Your Hips' aka 'Hip Shake' en daarmee is het 'All Loving Feeling' hier bij 'Keeping The Blues Alive' en besluiten we nogmaals met die ene van 'nonkel' Brouwers...Oh wat is het toch fijn hier in Vlierden te zijn en zouden we in herhaling vallen als we zeggen....dankoewel voor de bitterballen!

Manager: Dan Herbert
Booking BeNe: Swapping Music

 

 

more pics on