© Rootsville.eu

The Infamous Roots Rielemans Family Orchestra

CC Den Egger Scherpenheuvel
2015, november 28

club: Den Egger
Gerardo Rielemans: Mexican Flute
Josephine Rielemans: Vocals & Chinese Strings
Joseph Rielemans: Vocals & Hawaiian Bass
Hermine Rielemans: Vocals & American Guitar
Eduard Rielemans: Vocals & European Strings

concert report: Freddie - photo credits: Freddie
© Rootsville 2015

Op de affiche stond vanavond een dubbel concert. Eerst zouden Bruno Deneckere en Nils De Caster het beste van zichzelf gaan geven en daarop zouden Billy & Bloomfish dieper op zoek gaan naar een betere ‘ik’. Het zou wel even anders gaan lopen en achteraf is daar hier in CC Den Egger ook niemand rouwig om geweest.

Kathleen Vandenhoudt is samen met Pascale Michiels al een tijdje ‘on the road’ al het duo ‘Billy & Bloomfish’, en Bruno Deneckere en Nils De Caster voelen hun als ‘stroppen’ samen zeer goed in hun vel. Deze 4 ‘inlandse’ ras muzikanten hebben apart en zelfs samen al meer dan behoorlijk geschiedenis geschreven in onze ‘alt’ showbizz en dus kon het niet uitblijven of dit viertal moest tot een perfect verstandshuwelijk gaan komen. De ‘missing link’ of de bezegeling om deze samenwerking tot een goed einde te gaan brengen zijn ze gaan zoeken bij de uit Mexico afkomstige Luiz Màrquez, een multi-instrumentalist en meester van de Mexicaanse etnische muziek met ook de nodige dosis Indianenbloed in zich.

Samen noemen ze zich nu ‘The Infamous Roots Rielemans Family Orchestra’. Je zou haast gaan stellen dat het hier gaat om vijf ‘all-stars’ in de alternatieve muziek en brengen u een beklijvende avond waarbij we ons afvragen of deze familie Rielemans geen wortels heeft in Verenigde Staten want meer Amerika kan er niet meer in deze muziek worden gestoken. Uiteraard moeten ze nu ook alle 5 tot de Rielemans familie worden gedoopt en dus spreken we nu van Gerardo Rielemans (Luiz) op de Mexican Flute, bluesharp en saxofoons, Josephine Rielemans (Pascale) op de Ruan (chinees snaarinstrument) vocals, resonator en percussie, Joseph Rielemans (Bruno) op akoestische gitaar, vocals en Hawaiian Bass, Hermine Rielemans (Kathleen) op de akoestische gitaar, vocals en trompet en Eduard Rielemans (Nils)  op viool, mandoline, steel guitar en nog zoveel meer…

Met het merendeel nummers van eigen hand brengen ze hier het CC Den Egger in extase want het is hemels wegdromen bij nummers als ‘Cowgirls & Indians’, ‘Little Sadie’ of het prachtige ‘Caravana’. We dromen weg in de wereld van Brendon Crocker en Ry Cooder en met Townes Van Zandt zijn ‘Blaze’s Blues’ gaan ze eventjes grasduinen in diens enorm arsenaal van nummers. Bij Jospehine Rielemans lijkt het wel of ze in het Oosten is opgegroeid wanneer ze de ‘Ruan’ ter hand neemt. Dit Chinese snaarinstrument is meteen ook een indrukwekkende verschijning op het podium.

De humoristische noot komt dan weer van multi-instrumentalist Eduard Rielemans want al wil hij nog wel werken aan zijn bindteksten toch weten de aanwezigen zijn Ghentse humor hier best de waarderen. Het meest beklijvende van het concert zit verscholen in het laatste nummer wanneer Gerardo Rielemans met zijn Mexicaanse fluit op iedereen een enorme indruk laat en na het nummer ‘Looking For A Deeper Well’ krijgen de leden van de Rielemans familie een enorm en welverdiend applaus waardoor weggaan zonder een encore niet zou worden getolereerd. Dit was een voorbeeld om iedereen fan te laten worden van de American roots music gebracht door de al even indrukwekkende en meeslepende Infamous Roots Rielemans Family Orchestra…Moet iedereen gezien hebben!!!


 

more pics on