© Rootsville.eu

3 on The Tree

De Hoef Schaffen
2015, december 04

club: De Hoef
artist: 3 On The Tree

concert report: Freddie - photo credits: Freddie
© Rootsville 2015

De feestdagen komen er aan en dan lijkt het of de meeste concertgangers ook al op vakantiemodus overschakelen. Natuurlijk is het niet vreemd om na een hels jaar een beetje gas terug te kunnen nemen maar de show must go on en dus hadden we een avondje rockabilly ingelast op de vooravond van Sinterklaas. Om daarvan te kunnen genieten moesten we richting ‘De Hoef’ in Schaffen  waar we toch van mogen stellen dat dit in onze contreien de ‘tent’ is waar rockabilly rules.

Op de affiche prijkte ‘3 On The Tree’ en dit trio rhythm rockers zijn voor mij volledig onbekend maar ook dit is niet zo vreemd te noemen want zo zijn er nog wel enkele. Als vanouds bleek in weeral veel te vroeg op de afspraak al moest ik stilaan toch al wel weten dat deze tak van de muziek het aanvangsuur meestal schromelijk met de voeten weet te treden. Deze ‘3 On The Tree’ bestaan uit Ian "The Shark" die het meest van het vocale gedeelte voor zijn rekening neemt alsook het gitaarspel. Aan de upright bass staat  Randy Noy en aan de drums krijgen we Rich "Rocker" Kummerer. Deze ‘boppers’ komen uit de streek van Chicago Illinois en werden naar België en Nederland gehaald door Gert van ‘Surfing Airlines’.

Goed op tijd zijn heeft zo ook zijn voordelen want dan kan je rustig een praatje slaan met de ‘performers’ van de avond en zoals het veelal de gewoonte is hebben we hier te doen met 3 peperkoeken harten onder de ruwe bolster. Met drummer Rich wordt het zelf aangenaam praten en van hem krijg ik te horen dat hun setlist als zeer variabel kan worden aanzien. Deze ‘3 On The Tree’ weten dus ook perfect om te schakelen al dan niet in orde van de aanwezigen. Hun muziek varieert van rockabilly over rock ’n roll naar psychobilly en zelf Johnny Cash wordt uiteraard niet vergeten.

Na een portie spaghetti à la Hoef vragen we ons af of ze nog gaan  kunnen bewegen want de portie staan hier gekend om hun smaak en volume, zo kan je met een normale portie soms een doorsnee gezin voeden. Bij aankomst van deze ‘3 On The Tree’ was hun eerste vraag een ‘Primus’ en gelukkig heeft Heidi hun met 'onze' blonde lieveling direct de juiste richting kunnen doen inslaan en zal het vanaf nu ‘Stella’ worden.

Met ‘Rock This Town’ of ‘Stray Cat Strut’ hebben ze voldoende bagage in huis om ook de overjaarse boppers van de nodige ambiance te voorzien. Johnny Cash….altijd wel goed voor de nodige dosis good feelin’ zoals ‘Folsom Prison’ of ‘Cocaine Blues’ een nummer dat ook ‘on high speed’ nog steeds aanstekelijk is. Een nummer dat ook steeds op events als deze aan de orde komt is ‘Mystery Train’ en met een nodige portie rock ’n roll met Crudup zijn ‘That’s Allright Mama’ wordt het toch nog feesten al zijn bij dit nummers de antennes meestal gericht op …’Elvis’.