© Rootsville.eu

Egidio Juke Ingala & The Jacknives

Move2Blues (MOD) Hasselt
2015, december 10

club: Move2Blues
artist: Egidio Juke Ingala

concert report: Freddie - photo credits: Freddie
© Rootsville 2015

Bij Move2Blues in Hasselt zijn we ook alweer toe aan het laatste clubconcert van 2015. Deze eer werd voorbehouden voor één van de betere Italiaanse harpers in de bluesscène. Egidio Juke Ingala verwierf zijn naam in de 90-tiger jaren samen met zijn band Dirty Hands. Zijn stijl van spelen grenst ergens tussen Chicago blues en West Coast Swing en het entertainen tijdens een optreden is ook voor Egidio geen ongekend gegeven.

De stijlen van Little Walter en George Harmonica Smith zijn herkenbaar en toch heeft deze Egidio Juke Ingala tijdens de jaren zijn eigen stijl ontwikkeld. Deze vriendelijke Italiaan heeft ook nog een tijd samen gespeeld met Alex Schultz en het was dankzij Egidio dat Alex zijn huidige vrouw leerde kennen. Heden ten dage treed Egidio Juke Ingala samen op met The Jacknives. Deze formatie bestaat uit Marco Gisfredi en door het spelen aan de zijde van Paul Oscher, Marc Hummel en de ons helaas ontnomen Lynwood Slim heeft Marco meer dan genoeg ervaring opgedaan voor het begeleiden van harmonica spelers. De ritme sectie van deze Jacknives bestaat uit drummer Enrico Soverini en bassist Massimo Pitardi en deze laatste speelt zelfs al aan de zijde van Egidio sinds 1993 met de band ‘Dirty Hands’.

 

Met opener ‘Put It On’ weet hij als geen ander dadelijk de aandacht naar hem toe te trekken samen met deze uitstekende Jacknives waarbij we zien en horen dat  gitarist Marco Gisfredi toch wel uit het juiste hout is gesneden. Het duurt zelfs geen 2 nummers of Egido laat zich volledig gaan en wordt het podium gans benut door zijn intensieve manier van spelen. Met de gekende zuiderse gedrevenheid worden de nummers aan een hoog tempo gebracht. Slim Harpo wordt ook weer tot leven gewekt door Egidio wanneer hij een meer dan behoorlijke versie van diens ‘Hey Little Lee’ ten beste geeft. Een nummer dat ook op hun laatste album ‘Tired Of Beggin’’ is terug te vinden.

Egido Juke Ingala is nu niet iedere maand ergens te bespeuren op onze podia en dus moeten we Danny en het Move2Blues team toch dankbaar zijn om toch een klasbak van deze orde naar Hasselt te halen. Nummers als ‘Crazy Mixed Up World’ en ‘She Belongs to Me’ weten het publiek meer dan te bekoren en het is dan ook met spijt in het hart dat sommige aanwezigen na ‘Juke’s Boogie’ moeten afscheid nemen waarmee ook weer het bewijs is geleverd dat het niet enkel Amerikanen hoeven te zijn om ons te laten genieten van heerlijke swingende blues.

Hier bij Move2Blues gaat tijdens de feestperiode de riem eraf en zoals het de gewoonte is starten ze als eerste van het nieuwe jaar met een band van eigen bodem. Op donderdag 14 januari zetten Mario en zijn Bourbon Street het nieuwe jaar weer in gang en ook dat wordt feesten geblazen.

 

 

more pics on