© Rootsville.eu

Chilly Willy

Ace Café Geel
2015, december 12

club: Ace Café
artist: Chilly Willy

concert report: Freddie - photo credits: Freddie
© Rootsville 2015

 

We zullen nog maar eens beginnen met een eeuwen oud cliché…oude wijn wordt ‘echt’ wel beter met de jaren. Om dit statement kracht bij te zetten moesten de fans van Chill Willy zaterdagavond richting Ace Café te Geel. Het voelde al zo toen ik vertrok maar eens aangekomen in de ‘keet’ van Werner Vandervoorde werd het al dringen vanaf ik de deurknop in mijn handen voelde. Gewoon ‘volle bak’ en dan moest ik nog ergens tot aan het podium geraken. Ook ‘just in time’ want toen ik me net met mijn kodakske had gepositioneerd klonken de eerste tonen al en steeg de temperatuur al onmiddellijk naar zomerse waarden.

Insiders weten dat wanneer ‘Den Huibbe’ en zijn gevolg het podium betreden dit het sein is om eens lekker uit de bol te gaan en om een gepast feestje in het leven te roepen. Deze Chilly Willy Loony Goony and The Free American Indian Hippy Blues Street Fruits zijn begonnen in 1992, yep, je leest het goed en draaien nog altijd op volle toeren in onze Belgische bluesscène, ik zou zelfs meer zeggen, ze draaien nog beter nu!

Samen met hun jarenlange ervaring en de huidige samenstelling van Chilly Willy is er ook een verandering van nummers al blijven de oudere het nog steeds doen. Nummers als ‘This Is Hip’, ‘300 Pounds Of Joy’ en ‘Hip Shake’ zijn na al die jaren zowat een handelsmerk geworden van deze gasten. Ouderdomsdeken Walter Cuyvers heeft ooit gezegd dat hij zal blijven spelen tot wanneer Charlie Watts van de Stones beslist om te stoppen en het lijkt erop dat Mr.Watts als eerste de handdoek zal moeten komen te gooien want op Walter zit nog steeds geen sikkepit verval.

Na het aantrekken van Andy Aerts als nieuwe gitarist zaten de beide ‘string benders’  meteen op dezelfde golflengte en kan hij samen met Alain Counye de band van de nodige boost voorzien. Ook ‘harper’ Rudi Eens is een nieuweling in dit bonte gezelschap en ook hij heeft tamelijk vlug zijn stek gevonden. Vorig jaar rond deze tijd zag ik hem bij deze formatie de eerste keer aan het werk en toen leek hij zich wat in te houden maar daar is al lang geen sprake meer van. Dat hij hier vanavond in het overvolle Ace Café een thuismatch speelt zal er ook wel mee te maken hebben want zijn Mississipi Saxofoon is tot op de parking te horen.

 

Als laatste bij de rondleiding van Chilly Willy komen we bij bassist Wim Vandemeulebroeke en als oud barman van The Borderline  kende hij deze Chilly Willy uiteraard als zijn broekzak en was het ook voor hem maar klein bier om zich thuis te voelen in deze band. Tot zover de voorstelling van de band want we kunnen toch niet steeds weer alle nummers gaan vermelden en  schrijven hoe goed de ambiance wel is bij een concert van Chilly Willy. Dat dit zowat de beste Belgische party bluesband is weet iedereen al lang genoeg en dat het Ace Café hier vanavond uit zijn voegen zal barsten is gewoon een certitude.