© Rootsville.eu

Ana Popovic feat. Milton Popovic

Spirit of 66 - Verviers
2015, december 14

club: Spirit of 66
artist: Ana Popovic
CD review: Blue Room

concert report: Freddie - photo credits: Freddie
© Rootsville 2015

 

Hoog bezoek op maandagavond in The Spirit of 66 te Verviers want Ana Popovic staat op de affiche en dat betekent daar gewoon ‘volle bak’. Uiteraard is deze getalenteerde vrouwelijke ‘guitar slinger’ een lust voor het oor om bezig te horen maar dit optreden zou iets speciaal hebben. Eerder dit jaar heeft ze haar vader Milton Popovic na jaren zover gekregen om samen hun ding te doen en het resulteerde in het mooie album ‘Blue Room’. Toen al werd geopperd om hun samen eens aan het werk te kunnen zien en met deze ‘Can’t Stand The Heat’ tour zou het dan eindelijk tot een duet met de papa gaan komen. Een reden te meer om op maandagavond richting Verviers af te zakken.

Voor het concert hadden we samen met haar grootste Belgische fans Johan ‘Bierbeek’ Van De Broeck en Paul Jehasse een kleine babbel met de band en de ganse familie want dochtertje lief was ook van de partij al moest de kapoen wel op tijd met oma naar het hotel voor het zandmannetje. Wie ook terug van de partij was is bassist Ronald Jonker en zo kunnen we terug spreken van de ‘original APB’.

Tegen het aanvangsuur was de ‘Spirit’ zoals vanouds volgelopen en er waren hier zeker zoveel Vlamingen als Walen en dat samen met enkele ‘Hollanders’ en het werd hier al vlug broeierig warm. Ze vlogen en meteen in met Anna’s Shuffle, een aanstekelijk instrumentaaltje dat uiterst geschikt is om de sfeer al dadelijk opperbest te kunnen noemen. Deze shuffle samen met nummers als ‘Rain Fall Down’ en ‘Can’t You See What You’re Doing To Me’ vinden we terug op het album uit 2013 waar de titel van de tour is ontleent.

Het lijkt er wel op of telkens wanneer Ana Popovic deze juke-joint aan doet het lijkt alsof ze een thuismatch speelt. Waanzinnig populair is deze dame hier in Verviers. Van de die hard fans konden we zelfs vernemen dat het optreden dit van de vorige avond in Duitsland meer dan overtrof. Voor mij was een hoogtepunt van de avond wanneer Robert Palmer zijn ‘Every Kind Of People’ door de speakers galmt want dit nummer wordt zeer goed gebracht door Ana en zorgt ook meteen voor enige verpozing waardoor we dan weer meer oog krijgen voor drummer Stephane en bassist Ronald want hun bezig zien is een show op zich.

Na al een eerste deel van een wervelende show krijgen we eindelijk ook papa Milton te zien op het podium en volgens dochterlief moeten we snel zijn want mijnheer Popovic is eerder schuw en kan vlugger verdwijnen dan hij is opgekomen. Gelukkig voor de fans heeft hij dit onder controlen en krijgen we enkele nummers uit het album ‘Blue Room’ zoals ook Van Morrison zijn ‘Evening Shadows’. Na het korte intermezzo met Milton Popovic kan de show terug in een hogere versnelling overschakelen en zitten we met ‘Businnes as Usual’ weer onmiddellijk op kruissnelheid. Helaas is met een lang en intens uitgesponnen ‘Hold On’ het einde in zicht en onder oorverdovend applaus kan Ana Popovic niets anders dan terug komen voor een bissertje met Milton en Jimi Hendrix zijn ‘Can You See Me’ en dan is het tijd voor een meet and greet….

 

more pics on