© Rootsville.eu

Vagabundos (CD release)

De Mooie Molen Roeselare
04 augustus 2017

reporter & photo: Wim Taveirne

website artist: Vagabundos
website club: De Mooie Molen

© Rootsville 2017


Voor de 2de maal waren de Vagabundos te gast in de Mooie Molen te Roeselare. Dit keer voor de release van hun nieuwe CD “Libido” (album report). Deze Gentse band is een mix van verschillende nationaliteiten. Gitarist Saulo Soneghet komt uit Brazilië, zanger Adam Wilson uit Schotland, Chili Bundo uit Wales. Ze hebben elkaar ontmoet in Engeland als straat muzikanten, vandaar de naam van de groep.

Ze kwamen naar Gent met z’n drieën in 2014 waar ze rond toerden en andere leden vervoegden de groep: Luna Boone saxofoon, Woodie Bundo bass en Simon Zweers aan de drums. Samen toeren ze rond, niet alleen in Vlaanderen, maar ook in de UK en Brazilië. Hum muziek is voor mij alternatieve reggae met invloeden van funk, ska en gipsy. Maar ook de rock muziek heeft ook zijn invloed in hun gitaar solo’s. Hun optreden was een en al energie. Zanger Adam beweegt vlot over het podium alsook tussen het publiek maar steekt ook veel kracht en emotie in de liedjes. Gitarist Saulo en bassist Woodie bewegen constant over het podium.

Tijdens deze release brachten ze een mix van nummers uit hun nieuwe CD ‘OMP’, ‘Winter Rose’ , ‘Libido’ (er is hiervan een officiële video van) en zelfs een liedje ‘Gentse Feesten’ en uit hun vorige EP ‘Never Beg A Beggar’, die meer rustige nummers bevat. Ook werd er 1 cover gebracht, maar in eigen reggae versie, ‘Sultans of Swing’ van de Dire Straits’. Dat Reggae en ska in elkaar vloeien hoor je dan weer de laatste song van de nieuwe CD ‘My Clown Is Sick Today'. Deze band is live gewoon zeer goed. Veel van hun nummers zijn dansbaar waardoor ze veel ambiance creëren tijdens hun optredens.

 

more and larger pics on