© Rootsville.eu

Gas House Gorillas (US)

Ace Café Reet
zondag 06 augustus 2017

reporter: Freddie

website artist:Gas House Gorillas (US)
website club: Ace Café


© Rootsville 2017


Ik zag deze 'Gas House Gorillas' een eertse keer op 'Turnhout Royale' van dit jaar. Confesso...een band die opent op dit rockabilly gebeuren dan moet ik eerst even goed nadenken en zeker wanneer ik ze die dag zelfs een tweede keer aan het werk zou gaan zien. Het probleem dat zich stelde loste zich ook dadelijk weer op wanneer je dit viertal aan het werk ziet en hoort.

Vooraleer ze hier hun tenten beginnen op te rollen tekenen ze ook present in 'het' Ace Café van Chris en dus trok ik gepakt met niets dan goede herinneringen aan deze 'grorilla's richting Reet.

De 'Gas House Gorillas' bestaan uit Rick Fink (vocals & guitar), Crusher Carmean (upright bass), Oscar Rodriguez (leadguitar) en Dave Moore (drums) en zijn niet zomaar een prettig gestoorde bende. Nee deze 'Gas House Gorillas' kunnen wel degelijk muziek maken en mixen rockabilly, rock 'n roll en zelfs crooner toestanden gezwind in elkaar. Je kan zelfs stellen van 'Frank Sinatra meets Johnny Rotten', om maar te stellen dat Rick Fink een meer dan behoorlijke zanger is. Dankzij hem en Crusher Carmean wordt de interactie met de aanwezigen meermaals ten top gedreven. In 2015 brachten ze een album op de markt met als titel 'Shut Up'.

Laatste concert en maar goed ook want de tekenen van vermoeidheid beginnen zichtbaar en hoorbaar te worden, zeker bij Rick Fink. 34 concerten op 32 dagen je zou voor minder, die van ZZ Top treden maar een keer per week op en dan is het nog een bandje :-). Stevige rockabilly waarbij zelfs de teksten meer dan rock 'n roll bevatten. Nummers als 'Cookin' With Gass' en 'Rock 'n Roll Revival' maken dat de ook niet-liefhebbers van deze muziek zichtbaar zitten te genieten. Met enig gevoel voor gevaar jumpt hij ook gezwind op de nog enige vrije barkruk tot grote hilariteit van de aanwezigen.

In sommige van hun nummers zit zoveel diversiteit dat je er wel moet van gaan houden. Met een nummer als 'Prefect Cage' heeft zelfs een beetje 'Jazz Manouche' in zich. Zijzelf noemen hun muziek Americana Punk maar het woord punk is door hun kwalitatieve aanbreng zeker niet aan de orde.

 

more and larger pics on