© Rootsville.eu

10 Jaar Camping Louisa
The Baboons (B) - Pat Capocci (Aus) & The Domestic Bumblebees (SE)

Park Sorghvliedt Hoboken
woensdag 09 augustus 2017

reporter: Freddie

info artists: The Baboons - Pat Capocci - The Domestic Bumblebees
info organisation: Gravenhof Antwerpen


© Rootsville 2017


Recht in het hart van Hoboken ligt het park Sorghvliedt. Ieder jaar weer worden er onder de noemer 'Camping Louisa' live concerten gehouden en ieder jaar weer doen ze dit met een degelijke diversiteit aan genres. Op woensdagavond 9 augustus worden de poorten van het park opengesteld voor rock 'n roll en rockabilly met 3 groepen die dit genre meer dan meester zijn. Vanavond een Belgische formatie, een Zweedse en eentje van down-under. Om het obligate vuurwerk te vervangen op zulk een jubileum werd er gedacht aan drie bellenblazende machines en zo blijft alles 'spic & span'. Hoboken zomert!

Ondanks de onheilspellende meteo voor vandaag zou het hier vanavond in het park gelukkig droog blijven en dus was er een grote opkomst voor de rock 'n roll in 't park. Diegene die de aftrap mochten geven rond de klok van 08.00PM zijn 'The Baboons'. Zij komen recht uit de Kempen en van uit hun headquarters in de stad met de 'World Famous Bar Crawl' waren ook de Belgische 'Die Hard' fans afgezakt richting (H)Oboken al komen ze uiteraard voor het ganse programma. Een programma dat zeer sterk uit de hoek komt vanavond.

Voor deze 'Camping Louisa' bestaan de Baboons uit Arthur De Winter en Kristof Koijen die er al bijzijn van bij het ontstaan. Ze worden bijgestaan door bassist Bob De Houwer en een drummer, en die drummer is voor enkele concerten niemand minder dan Piet 'Sniffer' De Houwer. Straight rock 'n roll en je kan uiteraard geen betere formatie bedenken om de menigte hier al onmiddellijk aan het dansen te krijgen.

Er bestaat uiteraard geen betere binnenkomer dan 'All Set For The Weekend' al hebben we daarvoor nog wel een paar dagen te gaan. Sfeer alom van bij de eerste noot en dus volgen de nummers elkaar in een snel tempo op zoals hun 'Boogie Curse' en uiteraard 'Drinkin' Gasoline'. De rock 'n roll van Arthur & co werkt meer dan aanstekelijk en doet de menigte in beweging komen. Met de tearjerker 'I'm Just A Fool to Care' van Art Neville krijgen we zelfs nog een portie nostalgie uit het jaar van 'Expo 58'. De Piet die drumt er op los alsof hij nooit is weggeweest. Je zou het al spijtig gaan beginnen vinden dat aan dit optreden van 'The Baboons' een einde moet aan gaan komen en dat gebeurt met Bo Diddley zijn 'You Can't Judge The Book By Lookin' At The Cover'. Excellente binnenkomer!

Tijd voor de change-over en zo komen er toch weer wat interessant nieuws onze richting uit. Door een aangename babbel met de Winne (Howlin' Bill, Naked, Rootz Rumble, Belgian Blues Challenge enz... ;-)) en Walter Broes (Belgian best rootsrocker, WB & The Mercenaries, The Guitar Bar, songwriter enz...) gaat de tijd snel aan ons voorbij en zijn we klaar voor de hoofdbrok van deze avond.

De uit Syndey afkomstige 'Aussie' Pat Capocci laat zich hier in de Lage Landen de laatste tijd begeleiden door de uit Zweden afkomstige 'Domestic Bumblebees' en dat geeft uiteraard vuurwerk. Dit 'zweudse' trio bestaat uit Daniel Kordelius aan gitaar en vocals, aan de drums krijgen we Johan Svensson en aan de double bass, gitaar en backing vocals de dynamische Tobias Einestad. Altijd al een geweldige band gevonden deze 'Domestic Bumblebees' en dat komt misschien omdat blues bij hen niet zo ver weg lijkt.

Zij mogen het eerste van dit laatste gedeelte invullen met een eigen inbreng. Stevige rock 'n roll met soms een bluesy tintje, that's what I Like. Met nummers als 'She Moves Me' en 'Cryin' For You' hoef je enkel maar rond je te kijken om te beseffen hoe populair ze wel zijn. Hun catching ritmes werken duidelijk in op de menigte en zo wordt dit deel van het park een kleine danstempel. De portie blues komt er wanneer Daniel Kordelius zijn slide ter handen neemt en ons meeneemt naar de periode van een Elmore James. Met 'Honey B Good' schakelen ze terug een versnelling hoger en voert rock 'n roll weerom het woord. Met 'Ain't No Shame' is het helaas afgelopen voor hun aantreden en that's a shame!

Tijd voor de apotheose van de avond. Pat Capocci heeft zich hier in België bij het rock 'n roll puibliek zowat onsterfelijk gemaakt. Deze Australische rootsrocker liet de voorbije jaren immers geen kans onbenut om zijn unieke speelstijl hier ten gehoren te brengen. Op zijn 16de speelde hij reeds bij Johnny Greens Blues Cowboys en The Torpedoes. Met succes! Al snel werd Capocci een icoon in de scene en vormde hij zijn eigen band. Capocci concerteerden reeds naast grootheden als Deke Dickerson, Big Sandy, Imelda May en Justin Townes Earle.

Het wordt meteen duidelijk dat heel wat bezoekers voor hem zijn afgezakt richting 'Park Sorghvliedt' Met zijn 'Slave To The Beat' en 'Baby Sue' kan je maar een ding stellen en dat is...he's on fire tonight. Rock 'n roll from down under is here to stay. 'Dynamite' is er eentje waarin hij zijn hele persoonlijkheid komt weer te geven, maar ook aan het optreden van deze rocker moet helaas een einde komen, al kunnen we dit nog lang volhouden, All Night Long. Bedankt 'Camping Louisa'!!!
 

more and larger pics on