© Rootsville.eu

Adani & Wolf

De Knoet Aarschot
zaterdag 11 augustus 2017

reporter: Freddie - photo credits: Geert (huisfotograaf De Knoet)

info artist: Adani & Wolf
info organisation: De Knoet


© Rootsville 2017


Op weg naar een birthday jamsessie in 'Oilsjt' besloot ik eerst even te stoppen in 'Osschot'. In de tempel van den Tesse ging hier vanavond het tweeluik van start dat in het teken staat van 'jazz'. Op het programma Adani & Wolf. Roberto Adani en Daniel Wolf zijn een producers duo dat bestaat uit Rob Gaasterland en Daniël Testas. Ze zijn bekend van hun producerwerk voor Praful en hun eigen ‘Project 2000’. Dit project bestaat er in om via een mix van een DJ configuratie en 'live' muziek in een sfeer van lounge, funk en jazz iedereen op de dansvloer te krijgen. Jazz-funk, lounge en latin jazz...Uh Huh, Oh Yeah!!!* en na de eerste tonen van dit duo en guests werd helaas de 'Geniepige Draak' in Aalst van tafel geveegd. Morgen nog blues genoeg :-).

Al meteen werd het terras van 'De Knoet' omgetoverd in een heuse lounge bar en al was er van zomerse temperaturen geen sprake meer toch hielp de muziek van deze 'Adani & Wolf' dit meteen te veranderen. Als 'spinner' fungeerde Wolf die ook behoorlijk uit de voeten kan met de 'Mississippi saxofoon'. Hun keuze van muziek is perfect uitgebalanceerd en wordt met uitzonderlijke precisie aangevuld door Adani aan de black & white keys. Alsof dit nog niet voldoende is heeft dit duo ook nog twee opmerkelijke gasten meegebracht die zonder meer ook hun stempel op dit gebeuren zouden gaan drukken.

Als eerste kwam Huberto aan bod. Deze trompettist hadden ze voor vanavond ontleent bij het 'Combo Commodo'. In eerste instantie was mijn gedacht dat ze nonkel Beire van bij de Koninklijke Fanfare 'De Mottegalm' waren gaan wegplukken maar al vlug moest ik met schaamrood op de wangen mijn excuses aanbieden aan Humberto want die man wist precies wat hij deed (Don't Judge a Book by Lookin' at its Cover). Plots leek het erop of Andrew Colman (Colman Brothers) hier in Aarschot was verzeild geraakt. Humberto een jazz virtuoos op trompet pur sang! Uh Huh, Oh Yeah!!!*

Op Germainiaanse wijze tilde hij in zijn eentje de muziek van Adani & Wolf naar een ander level. Uiteraard is dit door beide meesters perfect uitgekiend en is deze fusion een wonderbaarlijke ervaring. Ook hun tweede gast kwam van het landje aan de Zuiderzee. Haar naam, miss Bunty. Zeker stond vast dat deze Miss Bunty ook over de nodige kwaliteiten beschikte en vocaal meer dan dik in orde was, alleen is deze dame in de verkeerde huidskleur geboren.

Met haar versie van 'Whatever Lola Wants' van de musical 'Damn Yankees' uit 1955 deed  ze me onmiddellijk terugdenken aan mijn in de ‘Viertap’ doorgebrachte era's. Ook 'Gotan Project' heeft daar een waanzinnige 'libertango' versie van maar vanavond leek het zonder meer op de popcorn versie van Eartha 'Mae' Kitt. Wat je zonder meer kon stellen is dat Miss Bunty een kruising lijkt te zijn tussen Sarah Vaughan en Grace Jones. Uh Huh, Oh Yeah!!!*

Adani & Wolf waren nog maar '4' nummers ver in hun meer dan twee uur durende set en de wereld zag er al totaal anders uit. Van Bossa Nova over de crazy sound van Kid Creole, het leek hier of we in een of andere Caribbean lounge waren verzeild geraakt. Zelfs de 'voodoo song' van Screamin' Jay Hawkins kon daar niets aan veranderen, al probeerde deze 'diva' enkele duivelse bezweringen over de menigte uit te preken met het door merg en been snijdende 'I Put A Spell On You'. Ik was zonder meer toch al betoverd.

Na het totaal hervormde 'Sunshine Of Your Love' van Clapton kwam er zelfs een beetje disco bij kijken à la High Gloss in een of andere extented mix. Graaf wat die twee 'ollanders' hier uit hun hoed weten te toveren en ik die dacht dat onze noorderburen enkel hielden van schlagers en bluesrock. Dit excellente export product van Nederland bracht ook nog onder meer een sublieme mix waar 'nonkel Beire' zich nog eens totaal kon in uitleven met flarden van 'So Flute'. Het enige wat nog ontbrak waren enkele 'high steppin' hip dressin' fellows' al stond den Tesse wel op de dansvloer :-).

Een feilloze avond zou je zo denken ware het niet dat een of andere sideman van de patron niet veel kaas gegeten heeft van elementaire beleefdheid, zelf niet een klein beetje jonge Gouda... 't zal de G&T wel zijn zeker ;-) Met dank aan de huisfotograaf Geert aka Gekkie voor de vrienden. Morgen het tweede luik van dit weekend met het Bai Kamara Jr. Sextet. Voor mij wordt het zonder meer de jaarlijkse kermis in Zelzate met de Blueshappening. Tip voor de meester, een cocktail- of cavabar zou hier niet misstaan hebben.

 

*Uh Huh, Oh Yeah!!! (nummer van de 'Jazz' Crusaders)