© Rootsville.eu

Screamin' Rebel Angels (US)

Ace Café Reet
zondag 27 augustus 2017

reporter & photo credits: Freddie

info artist: Screamin' Rebel Angels
info organisation: Ace Café


© Rootsville 2017


Alvorens enkele dagen rust te nemen sluiten we de maand nog vlug af met een portie onvervalste rockabilly. Om hun 'European Tour' te beëindigen sluiten deze in Brooklyn geresidentieerde 'Screamin' Rebel Angels' af in de rockabilly tempel van de Chris, het Ace Café. Het is Rootstowner Kurt De Bont die met dit trio al een tijdje de hort is opgegaan en na vandaag ook aan een paar dagen rust is toegekomen.

Deze 'Screamin' Rebel Angels' bestaan in eertse instantie uit de dynamische soul shouting Laura Palmer aka Laura 'Rebel' Angel. Naast haar en haar imposante double bass hebben we Brian Hack aan de lead guitar en Phill Lentz aan de drums. Hun laatste wapenfeit en tevens ook hun debuutalbum voor bij de platenboer is het album 'Hitch Hike' uit 2013. In deze 'branch' een band gaan bekijken op hun laatste concert houdt steeds wat risico in want na een intense tour begint de vermoeidheid altijd wel wat door te wegen. Ook bij deze 'engelen' zie je dat de batterijen bijna op zijn maar toch weten ze met hun aanstekelijk enthousiasme het laatste uit de 'duracell batterijtjes' te halen en beginnen ze rond de klok van 7.30PM aan hun laatste wapenfeit op Europese bodem.

Hun 'tour' bracht hun in België, Nederland en Duitsland en de madam van tourmanager Kurt zal nu wel even adem kunnen halen al moet hij terug present tekenen op vrijdag 01 september voor zijn event 'Aarschot Rockt'. Back to reality en dat zijn deze 'Screamin' Rebel Angels'. Eerst was ik even op het verkeerde been gezet want in eerste instantie dacht ik dat het ging om een vollegie bezetting van vrouwelijke 'Angels'. Alleen frontvrouw Laura is een echte 'angel' en gekleed in een retro tiger outfit draagt ze toch enigszins de broek bij dit drietal.

Hun set bestaat uit stomende rockabilly aangevuld met 50-ties rock 'n roll. Er is zelfs plaats gemaakt voor een onvervalste tearjerker in de vorm van Big Jay McNeely zijn 'The're is Something On Your Mind' uit 1957. Een onderhoudende set met uiteraard werk uit hun album met onder meer het aanstekelijke 'Bumble Bee' en 'Mayday'. Een S.O.S. hoeven ze nog niet zo dadelijk uit te zenden want het loopt ondanks een vermoeiende tour nog steeds prima. Van Little Richard brengen ze het onvervalste 'Oh My Soul' en hun 'Come On Let's Go' van Richie Valens gaat tijdens het nummer feilloos over naar de Ramones hun overbekende yell, 'Hey Ho, Let's Go'. Een gesmaakte kennismaking met Laura en haar engelen.

De volgende afspraak hier in het Ace Café is op zondag 10 september met Lawen Stark en zijn Slide Boppers...

 

more and larger pics on