© Rootsville.eu

Bourbon Street (B)

't Frituurke Achel
zaterdag 09 september 2017

reporter & photo credits: Nicolien

info artist: Bourbon Street

© Rootsville 2017


Bourbon is de benaming voor Bourbon-Whiskey een whiskey dat wordt gestookt op basis van maïs en rogge en is afkomstig uit een streek ergens tussen Virginia en Kentucky. Voeg bij het woord 'Bourbon' hier in de Lage landen 'Street' aan toe en je bekomt de benaming van een blues band, of zoals ze het zelf stellen, blues with a twist.

'Bourbon Street' bestaat uit zanger en bassist Mario Jossels. De andere helft van de ritme sectie bestaat uit Wilfried Claesen aan de drums. Op de six-strings krijgen we Jo Vossen en als harper is er Boonen Luc. Voor de fans van deze 'Bourbon Street' was het op zaterdagavond verzamelen geblazen in 't Frituurke in het Limburgse Achel. Geen whiskey, geen Achelse trappist maar een goede stevige pint om ons lekker te laten gaan met deze Limburgs blues band. We stonden klaar samen met een afvaardiging van Gevarenwinkel op wat later zou blijken een set van bijna 2 1/2 uur te gaan worden. Door de decoratie van diverse 'affiches' uit de blues wereld voelden we ons al onmiddellijk thuis. Aanvang 10.00PM en ready to rock.

Naast enkel covers brenen deze 'Bourbon Street' ook eigen originals en met nummers als 'Back on My Own' en 'Cutting Loose' lijkt het wel of deze nummers zijn zo diep in ons geheugen gegrift al zouden ze uit een of andere Amerikaanse charts komen. Soms stevig rockend dan weer een ballad om mee weg te dromen. Dit viertal weet perfect hoe ze hun fans een ganse avond kunnen entertainen. So they will be never forgotten...


 

more and larger pics on