© Rootsville.eu

Biz'art Blues Rally '17 - 2de voorronde
One With The Blues (B)

Café Den Lange Avond - Gistel
vrijdag 22 september 2017

reporter & photo credits: Wim Taveirne

info artiest: One With The Blues
info organisatie: Biz'art


© Rootsville 2017


Vrijdag 22 september had de 2de voorronde van Biz'Art Blues plaats in café 'Den Langen Avond' te Gistel. Met Miguel Verschaeve aka 'One with The Blues' is dit de enige one-man-band in de 8 voorrondes.

Miguel speelt sinds zijn 14de gitaar maar begon nog maar sinds vorig jaar als solo artiest op te treden. Eén van zijn grote voorbeelden is 'Blind Boy Fuller. Van deze Piedmont bluesman brengt hij de nummers 'Untrue Blues' en 'Pistol Slapper Blues. Ook eigen 'originals' van deze Miguel Verschave passeren de revue maar steeds in de sfeer van Blind Boy Fuller.

Zijn eigen nummers zijn getekend door zijn privéleven, zoals het verlies van zijn moeder, maar ook de negatieve weerklank van de maatschappij waar alles draait om dat ene...money. Voor sommigen is het moeilijk te begrijpen dat zijn nummerkeuze juist in de maatschappij te zoeken is met onder meer nummers als 'Ain't That Hard', 'Walking, Just Talking' en 'Ain't Going Down, but this is the blues.

Het werd al bijal een fijne avond waar menige blues liefhebbers zichtbaar konden van genieten. De sfeer kwam er goed in bij het brengen van 'Bankers Blues' van de Ierse god Rory Gallagher. Met ook werk van Belgische collega's zoals Tiny Legs Tim zijn 'Hard To Admit' laat deze OMB 'One With The Blues' horen welke richting hij uit wil.

Talent zat en dus maar hopen dat zijn keuze om vorig jaar als OMB te gaan optreden hem ook enige roem kan bezorgen...

 

more and larger pics on