© Rootsville.eu

Blue Moon Marquee (Can)

Het Belofte Land Lier
zondag 24 september 2017

reporter & photo credits: Freddie

info artiest: Blue Moon Marquee
info club: Het Belofte Land© Rootsville 2017


Iets wat goed is, zeg maar zeer goed, daar heb ik niet het minste moeite mee om meermaals te gaan bekijken, en zo iets is 'Blue Moon Marquee'. Op een zonnige zondagnamiddag gaat het richting 'Lierke Plezierke' voor een heerlijke namiddag blues en gypsy swing. Onder de noemer van 'Vincent Goes Wild' is het Vincent Stockman van Ripspiquè Lier die in de authentieke herberg 'Het Belofte Land' aansprakelijk mag worden gesteld voor een maandelijks roots of blues concert.

Dit Canadese duo werkte eerder deze maand zo aanstekelijk op me in dat ik Badlands Jass aka Jasmine Colette en A.W. Cardinal toen beloofde om hen nog wel enkele keren te komen bekijken. Eerder vorige week moest ik verstek laten gaan bij hun optreden in de 'l'Archiduc' te Brussel en juist toen werd er in deze club een feestje op gang geblazen en werd er luchtig gedanst op deze toch wel aanstekelijke gypsy sound van 'Blue Moon Marquee'.

Of er hier in Lier zal worden gedanst valt nog af te wachten maar toch kon ik enkele vroege aanwezigen er al attent op maken dat ze een zalige zondag zouden gaan beleven. Met Jasmine en A.W. nog vlug enkele toeristische kiekjes maken en zo waren ze klaar om ook hier in Lier het beste van zich te gaan geven. Zonder 'mic' zouden beiden vandaag de vocals volledig akoestisch gaan brengen en het zou ze nog gaan lukken ook.

Aan een vaste 'setlist' houden deze Blue Moon Marquee' zich niet, het is allemaal een moment van ingeving bij dit duo. Eén ding staat wel vast en dat is dat van covers weinig of geen sprake is. Op één of twee nummers na zijn het allemaal eigen 'originals' die ze op ons los laten en niemand, maar dan ook niemand die tijdens hun concert maar een moment van verveling ziet opduiken. Hun nummers zijn zo aanstekelijk dat wanneer je ze voor een tweede keer hoort het al wel 'traditionals' lijken.

Nummers als 'Hoodoo Lady' en 'Runaway Lane' komen uit hun nieuwste album en geven als resultaat dat je ook maar geen seconde denkt aan de soms grijs gespeelde covers. Allemaal eigen nummers die je een goed gevoel geven. Met een song als 'In The Hen House' wordt het hier zelfs alsmaar moeilijker om op je stoel te blijven zitten. Gewoon grote klasse. 'Double Barrel Blues' is er ook eentje uit het album 'Gypy Blues', een nummer waarin we zelfs een vleugje Minor Swing in waar nemen.

Nu heb ik in m'n leven al wel meer duo's gezien maar wat Jasmine hier komt te verwezenlijken is werkelijk wonderbaar. Aan de double bass weet ze nog met beide voeten als een volleerd drummer uit de weg te kunnen. Opmerkelijk hoe ze je laat aanvoelen dat er een volledig drumstel aanwezig is. Zelfs zonder elektrische versterking klinkt de stem van A.W. Cardinal nog krachtig genoeg om zich meer dan nodig verstaanbaar te maken en ook hier in 'Het Belofte Land' te Lier vallen de aanwezigen stuk voor stuk voor hun charme en muziek.

Van straight blues over een beetje ragtime tot een hoge dosis Gyspsy swing het klinkt allemaal wonderbaarlijk zeker wanneer ze bij 'Ain't Going Down' nog tweestemmig gaan zingen. Bij het jazzy blues-achtige 'Ain't No Stanger' neemt 'Badlands Jass' de vocals volledig voor haar rekening en ja ze kan nog een stukje zingen ook. Say, Hey Good Looking...Hey, Sweet Baby, Don't You Think Maybe is er dan eentje van Hank Williams maar dat nemen we hen nu eens niet kwalijk ;-)

Blues Moon Marquee, they got a hex on me...

Blue Moon Marquee working for extra cash @ Begijnenpoort Lier


@ Het Belofte Land Lier
 

more and larger pics on